Zuid-Afrika: Adam's calendar


Onlangs zijn er grote ontdekkingen gedaan in Zuid-Afrika die grote gevolgen kan hebben voor de ontstaansgeschiedenis van de mens. Bij toeval heeft de helikopterpiloot en avonturier Johan Heine merkwaardige stenen structuren ontdekt. Samen met wetenschapper Michael Tellinger is er nader onderzoek gedaan en hier zijn spraakmakende conclusies uit getrokken. Het schijnt te gaan om een enorme stenen sterrenwacht, die als kalender dienst deed, bekend als Adam's Calendar. Duidelijk herkenbaar zijn de zonnewendes, de equinoxen en de dagen van het jaar.
Ook zijn er zo'n 200.000 stenen cirkelstructuren ontdekt, die verspreid liggen op het Afrikaanse landschap over duizenden kilometers. Dit getuigt van een verdwenen beschaving, die die 280.000 jaar geleden moet hebben geleefd. De grote vraag is of hier misschien de eerste mens heeft geleefd.
De cirkelvormige ruïnes vormen de grootste stenen nederzettingen ooit gebouwd op Aarde en bedekken een groot deel van zuidelijk Afrika. De structuren zijn ontdekt in de provincie Mpumalange in Zuid-Afrika.
Naast een bezoek aan het museum, waar o.a. foto's hangen, kun je ook de stenen structuren zelf gaan ontdekken. Er worden helikopterstours en wandeltochten georganiseerd. Helaas hadden wij hier te weinig tijd voor.
Klik hier voor de website

Waterval Boven ligt aan de N4, ongeveer 100 km ten westen van Nelspruit. Het museum ligt aan de Zasm Laan 17.

Andre van Luttikhuizen