Maleisië: Penang

Voor de westkust van Maleisië ligt het eiland Penang. Het eiland is zo`n 285 vierkante kilometer en met het vasteland verbonden door een 13,5 kilometer lange brug. De aanleg van en tweede brug is in aanbouw.


Kek Lok Si Tempel:
Pagode van de 10000 Buddha's


Er wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen van Chinese, Maleisië en Indiase afkomst. De hoofdstad Georgetown is de tweede stad van Maleisië en heeft veel Chinese invloeden. In deze stad is het net als op de rest van het eiland relatief druk qua verkeer. Het meest bekende strand van Penang is Batu Ferringhi. Deze voormalige vissersplaats heeft een langgerekt strand met prachtige resorts. Dit is dan ook een geschikte plek voor een strandvakantie. Pas wel op op kwallen. De Botanical Gardens, de Vlinderboerderij, de Kek Lok Si tempel, de Batik Factory en de avondmarkt in Georgetown zijn een bezoekje waard. Voor een panoramisch uitzicht over Penang en het vasteland gaat u per trein naar het station van Penang Hill, dat op ca. 820 meter hoogte ligt. Je kunt hier heerlijk eten, Chinees, Indiaas, Thais en natuurlijk Maleisisch. Er zijnveel eetstalletjes op straat. Georgetown staat sinds kort op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan of overnachting in het Cheong Fatt Tze Mansion is een aanrader.


Maak een wandeling door de Street of Harmony. Hier vind je alle culturen van dit eiland terug, van moslim tot Chinese invloeden.
Kapitan Keling Mosque - Penang

Andre van Luttikhuizen