Foz do Iguazu

Een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld zijn de Foz do Iguazu. De Iguazu watervallen bevinden zich op de grens van Brazilië en Argentinië. Vanaf de Braziliaanse kant heb je het mooiste zicht op de watervallen. Je loopt door een subtropisch regenwoud met prachtige uitzichten. Aan het eind van de wandeling kun je over een aangelegde steiger lopen over het water. Je krijgt gegarandeerd een nat pak.

Foz do Iguazu

Het is mogelijk om met een lift omhoog te gaan en de watervallen van bovenaf te bewonderen.
Vanaf de Braziliaanse kant heb je de mogelijkheid om de watervallen per helicopter te bewonderen. De piloot neemt je in een spectaculaire vlucht mee zodat je een prachtig zicht hebt op de watervallen van boven af.


Met een powerboat onder de Iguazu watervallen
De Argentijnse kant heeft naast een treintje een wandelroute, die gedeeltelijk over het water loopt waardoor je de watermassa intens meemaakt. De route eindigt bij de Duivelskeel. Hier stort het water met donderend geraas naar beneden.
Wil je een echte kick tijdens je bezoek aan de Foz do Iguazu, boek dan een trip met een powerboat. Je gaat op snelheid stroomopwaarts richting de watervallen, vervolgens onder een paar watervallen. Tijdens de trip wordt er gefilmd, dus je kunt je eigen dvd kopen. Film- en fotocamera kan mee, want je krijgt een waterdichte tas. Tijdens de boottrip heb je alleen een zwembroek nodig, want nat word je. Neem wel een korte broek, t-shirt en gympen mee, want voordat je bij de boot bent, ga je nog even met een truck door het bos en na de boot loop je nog onderlangs de watervallen. Als de zon dan schijnt, verbrand je snel, dus neem zonnebrandolie mee. Een geweldige ervaring.


Andre van Luttikhuizen