Spannende Boeken Weken-geschenk

Een van mijn favoriete auteurs is de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer. Zijn literaire thrillers spelen zich voornamelijk af in de Kaap in Zuid Afrika. De bekendste hoofdpersoon uit zijn boeken is de geliefde antiheld Bennie Griessel. In zijn laatste boek Koorts, waarin een virus bijna alle mensen op Aarde vernietigt, komen echter geen eerdere bekende personages uit zijn boeken voor. Wel spelen de inspecteurs Bennie Griessel en zijn collega Vaugn Cupido de hoofdrol in Deon Meyer's Spannende Boeken Weken-geschenk De vrouw in de blauwe mantel.

Samen met Hans Avontuur (ja, zo heet hij echt) ging Deon Meyer op zoek naar de locaties uit beide boeken. De route ging per motor. De start van hun roadtrip was de Sir Lowry's pas. Hier wordt de vrouw uit het geschenkboek gevonden. 


Vanaf de bewoonde wereld van de Kaap loopt hun route via slechte en onverharde wegen naar steeds meer lege gebieden. Het ruige landschap waar ze door rijden kenmerkt zich door dalen en passen, valleien en rivierbeddingen. Hier liggen de Cederbergen die als decor fungeren voor het boek Koorts.Na een bobotie en een overnachting laten de motormannen de ruige schoonheid van de Cederbergen achter zich om terug te keren naar de bewoonde wereld van de prachtige Kaap.

Nieuwsgierig naar het complete verhaal klik dan hier.

Behalve een briljant verteller is Deon Meyer ook een zeer goede fotograaf.  De meeste foto's van de omslagen van zijn boeken fotografeerde hij zelf. Ze zijn te bewonderen in een aantal bibliotheken in Nederland van 9 -25 juni 2017 en op de AirPort bibliotheek op Schiphol al vanaf 6 juni 2017

Meer lezen van deze bestsellerauteur. Ik kan de volgende boeken aanbevelen:
  • Spoor
  • 13 uur
  • 7 dagen
  • Cobra
  • IcarusAndre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen