Colca Canyon

Na een overnachting bij La Casa de Mamayacchi, een sfeervolle lodge gelegen in het dorpje Coparaque op ruim 3.600 meter, was het tijd om condors te spotten. Maar voordat we vertrokken werden we nog getrakteerd op een prachtige vulkaanuitbarsting.

Uitbarsting van de  Quehuisha vulkaan
De Colcavallei is een kleurrijk gebied met leuke dorpjes waarvan Chivay, Yanque en Maca een bezoekje waard zijn.  De lokale bevolking houdt nog altijd vast aan de oude tradities en leefwijzen, zoals het gebruik van de landbouwterrassen.

Landbouwterrassen Colca Canyon - Peru
Onderweg naar de condors bezochten we het dorp Yanque. Het dorpje heeft een levendig plein waarop een kerk staat met een sierlijke deur.  Al vroeg komen kinderen en volwassenen naar het centrum van het dorp om de toeristen te verwelkomen met muziek en dans.

Yanque
De Colca canyon is na de Cotahuasi de diepste canyon van de wereld. Beide liggen in Peru, in de Andes op zo'n 150 kilometer van Arequipa. De Colca canyon is echter de publiektrekker, want het meest toegankelijk, geliefd bij hikers en wereldberoemd vanwege de condor, een van de grootste vogels ter wereld. De condor heeft een spanwijdte tussen de 2,5 en 3,5 meter.

Cruz del Condor is het leefgebied van de machtige condor. Hier heb je meeste kans om de condor te spotten. Kom vroeg in de morgen of laat in de middag. Er zijn uitkijkterrassen dicht bij de diepe kloof, zodat je het beste zicht hebt op de vlucht van de condor.

Cruz del condor - PeruColca canyon - Peru

Maca - Peru
De terugweg ging via Maca en Chivay. In Maca kun je nog een bezoek aan de lokale kerk maken of langs de straatmarkt lopen. Geef vooral geen geld voor een vogelshow en ga niet op de foto met een alpaca want zo houd je deze dieronvriendelijke attracties in stand.


In Chivay hebben we een late lunch genomen, geslenterd door het centrum en op een bankje gezeten op het centrale plein.

Wie van een lange inspannende dag wil bijkomen kan de vermoeidheid en het stof kwijt in de vulkanische heetwaterbronnen bij Chivay. Een beetje vervallen accomodatie, maar het water is heerlijk.
Chivay - Peru

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen