Doorgaan naar hoofdcontent

Machu Picchu

Wie Peru zegt, zegt Machu Picchu. Dit wereldwonder is voor velen de reden om naar Peru te gaan en het hoogtepunt van je reis door Zuid-Amerika. Machu Picchu (Oude Piek) is een van de archeologische sites die niet door de Spaanse veroveraars van Zuid-Amerika is vernietigd. Gelukkig lag deze stad zo goed verborgen dat hij pas in 1866 werd gevonden door een Duitse goudzoeker die de stad plunderde en de schatten verkocht aan musea in Europa. Pas nadat Hiram Bingham de stad in 1911 herontdekte, kreeg de Incastad aandacht door een artikel in National Geographic. Inmiddels staat Machu Picchu op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Machu Picchu - Peru

De laatste halte op weg naar Machu Picchu is Aguas Calientes, een dorp aan de voet van Machu Picchu dat voornamelijk bestaat uit overnachtingsadressen en eetgelegenheden. Ook is er een overdekte markt.
Aguas Calientes of Pueblo Machu Picchu, zoals het dorp ook wel wordt genoemd, is per trein te bereiken of per voet over het Incapad. Beide trajecten starten in Ollantaytambo. De treinreis is een leuke ervaring. De trein is luxe en heeft een panoramadak dat uitzicht biedt op de omringende bergtoppen die steeds verder naar elkaar toe kruipen. Het traject loopt evenwijdig aan de heilige Urubambarivier.

Aguas Calientes - Peru

Vanaf Aguas Calientes is het mogelijk om het wereldwonder per voet bergop te bereiken via een klim van 350 meter, maar de makkelijke manier is met een busje vanuit het dorp, dat je via een slingerweg en haarspeldbochten naar de ingang brengt.

Zodra je binnen bent moet je nog een stukje door wat struikgewas lopen voordat de eerste contouren van de heilige stad zichtbaar worden. De eerste kennismaking is overweldigend en als je wat verder klimt wordt het uitzicht steeds spectaculairder. Zorg dat je vroeg bent, zodat je het mooiste licht hebt voor je foto's.

Machu Picchu - Peru
De spectaculaire ligging van Machu Picchu wordt deels veroorzaakt door de berg die je achter de Incastad ziet liggen. De 2700 meter hoge top van de Huayna Picchu (jonge berg) is ook onder begeleiding per voet te bereiken.

Geniet van de omgeving met de prachtige natuur en de bijzondere bouwwerken. Beklim de terrassen en vind steeds weer een ander uitzicht op deze magische stad. Spot een lama of sluit je ogen en spring vijf eeuwen terug in de tijd. De toeristen verdwijnen en maken plaats voor de Inca bevolking.

Heb je alles gezien? Dan is het tijd om je bezoek formeel vast te leggen. Bij de uitgang ligt een stempelkussen waarmee je je bezoek aan deze heilige stad kunt bevestigen met een stempel in je paspoort. Zo heb je een bijzondere herinnering aan je bezoek aan Machu Picchu.

Wetenswaardigheden
  • Bereid je goed voor als je op eigen gelegenheid gaat
  • Vooraf boeken: excursies, trein, Inca Trail en beklimming Huayna Picchu
  • Gelimiteerd aantal toeristen per dag
  • De Inca Trail kun je zo zwaar maken als je zelf wilt door te kiezen voor 2, 4 of meerdere dagen. Ben je nieuwsgierig naar de trail kijk dan eens op deze site: De Inca Trail.
  • Een gids is onmisbaar als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze magische plek.

Restauranttip in Aguas Calientes: Tree House

Machu Picchu - Peru

Reacties

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Italië: Umbrië

Umbrië is een regio midden in Italië en wordt ook wel het groene hart genoemd. Schilderachtige dorpjes, kastelen en kloosters liggen verspreid over de vlaktes en glooiende heuvels. Ongerepte natuur, kunst en architectuur, de beroemde keuken en de vele festivals maken Umbrië uniek. Umbrië is verdeeld in noordelijk en zuidelijk deel.

Noord Umbrië
De toeristische steden in het noorden zijn Gubbio met zijn Palazzo dei Consoli, de hoofdstad Perugia met zijn Palazzo dei Priori en de Galleria Nazionale dell'Umbria en Assisi met de San Francesco Basiliek. Daarnaast heeft het twee mooie parken: die van Monte Cucco en van Monte Subasio.
Wie vanuit het westen Umbrië binnenrijdt zal als eerste kennsimaken met het Trasimeense meer. De leukste plaatsjes rond het meer zijn Passignano en Castiglione. In het meer liggen twee eilanden: Polvese en Maggiore.Zuid Umbrië
Zuid Umbrië is bergachtig met de topper Monti Sibillini. Veel water ook met als hoogtepunt de Cascata della Marmore watervallen. De be…

Hong Kong lichtshow

Een van de grootste attracties van Hong Kong is 'The Symphony of Lights', een spectaculaire licht- en geluidsshow die iedere avond rond 20.00 uur de skyline van Hong Kong oplicht. De verlichting van meer dan 40 wolkenkrabbers dansen onder begeleiding van laserstralen op muziek en dompelt Victoria Harbour 15 minuten in een sprookjesachtig decor.

Het spektakel is opgenomen in het Guinness Book of World Records als 's werelds "Grootste Permanente Licht- en Geluidshow". De beste plek om deze grootste lichtshow ter wereld te mee te maken is vanaf de boulevard bij Tsim Sha Tsui op Kowloon.