Amsterdam Light Festival 2016

Dit jaar vindt voor de vijfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Jonge internationale kunstenaars etaleren hun verlichte kunstwerken op diverse locaties in de Amsterdamse binnenstad en langs de grachten. De Watercolors rondvaarten laten je vanaf het water genieten van de kunstwerken. Met de Iluminade wandelroute ontdek je de kunstwerken te voet.

Het festival kun je bezoeken van 1 december 2016 t/m 22 januari 2017.

Water Colors

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de Water Colors vaarroute.


Verlichte fietsen hangen langs de grachten die het jaarlijkse opvissen van 15.000 fietsen uit de grachten uitbeeldt. De Brug van de Regenboog staat symbool voor de openheid en diversiteit die kenmerkend zijn voor de Amsterdamse gemeenschap.Een ondergronds wortelstelsel is boven de grond gebracht, direct aan de pier naast de Hermitage.
Tulpenbos als opgeblazen interpretatie van de Nederlandse tulprage.


The Lace: een traditioneel Hollands kanten kapje gemaakt van 33.000 meter reflecterend draad.


Blueprint op het Scheepvaartmuseum koppelt het heden aan het verleden en de toekomst van AmsterdamIlluminade

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de Illuminade wandelroutroute.Dit 'Nest' dient als inspiratie voor de mens om ook gebruik te maken van het bouwen van permanente constructies in de architecture wereld.


Dit uurwerk (Hourglass) visualiseert het verstrijken van de tijd. Een jaar lang heeft een time-lapse camera in het Wertheimpark beelden verzameld, die in één minut de vier seizoenen laat zien.Human illustreert dat de mens zelf deel uit maakt van de natuur. Daarin zijn lucht, water en het brein de meest cruciale elementen die nodig zijn om te leven.


Jezelf al eens als 'warme' geest voorgesteld? Dat kan tijdens de wandelroute Illuminade. In het parkje bij de Hortus staan schermen die je thermische energie via moderne infraroodtechnieken meten. De meting van deze thermische energie is vernoemd naar dit kunstwerk, enthalpie.

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen