Doorgaan naar hoofdcontent

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik dit jaar wel meegedaan aan de spaaractie. Ik hou van uit eten gaan en wilde graag nieuwe restaurants ontdekken. Ik spaarde met hulp van buren en familie 12 kaarten bij elkaar. Inmiddels is de actie afgelopen, maar kun je nog tot eind januari 2017 je gratis tweede menu reserveren. Ik heb tot nu toe 7 restaurants met mijn vriendin bezocht.

Robin Food
Ik kende het restaurant niet, maar mijn vriendin ontdekte dit bijzonder pareltje op de Veluwe. Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving op een bungalowpark net buiten Beekbergen. Bij de combinatie bungalowpark en restaurant kwam bij mij de gedachte verdelede friettent naar boven. Maar niets is minder waar. Robin Food is een gezellig restaurant met vriendelijk personeel en fantastisch eten dat met zorg is klaargemaakt en mooi gedecoreerd wordt opgediend. Ik heb hier de meest malse biefstuk ooit gegeten.

Robin Food - Beekbergen

Kriebelz
Brasserie Kriebelz is mooi gelegen in Terwolde met uitzicht op de weilanden en boerderijen, zeker in de avondzon. Ik was hier eerder geweest en heb hier genoten van hun Dekselse pannetjes.
De verwachting was dus hoog gespannen, maar helaas viel het nu wat tegen.
Gelukkig maakte het toetje veel goed.

Kriebelz - Terwolde

Ei van Columbus
Het Ei van Columbus is de buurman van Robin Food. Ik ben er vaak langs gereden, maar nooit de stap gezet om er te gaan eten. En nu dus wel met de Ah restaurantactie. De actie werkt dus blijkbaar wel.
Mijn vriendin en ik zaten met de andere gasten die via de actie hadden gereserveerd in een apart deel van het restaurant. Dat was geen probleem, het was een gezellige ruimte die in open verbinding stond met het andere deel. Je kon zelfs via de tuindeuren het terras op.

Het eten was verrassend goed. Mochten we bij Robin Food en Kriebelz van de kaart kiezen hier hadden ze een speciale kaart voor de Ah-actie met keuze uit diverse voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Aan te raden zijn de proeverij van soepen, de Ceasar salade en de cheesecake.
Ei van Columbus - Beekbergen

Don Quichotte
Gelegen in het centrum van Apeldoorn, in het Proeverijstraatje dineer je in dit restaurant in een huiselijke sfeer. Hier ook een beperkte kaart met een mooie variatie van vlees-, vis- en vegagerechten. En de opmerking dat je altijd buiten deze kaart om kunt bestellen als er echt niet iets voor je bij zit. Top. De gerechten zijn met zorg bereid en dat proef je. Aanraders zijn de roodbaarsfilet en de brownie.
Don Quichotte _ Apeldoorn

Smaakmakers
Restaurant Smaakmakers is gevestigd in het Princess hotel in Epe. Het restaurant ligt prachtig temidden van de bossen nabij Epe. Dineren kon zowel binnen als buiten. Het was een mooie avond dus het werd het terras. De menukaart was goed opgezet en bestond uit drie prijsklassen. De Ah-actie viel binnen de prijsklasse 'Lekkere'. Daarnaast kon je ook kiezen, met bijbetaling, uit de twee andere categorieën: 'Heerlijke' en 'Culinaire'. Alle gerechten zagen er smakelijk en netjes opgemaakt uit. Het smaakte voortreffelijk en de bediening was zeer goed. Een verrassend goed restaurant. Aanrader: kippendij met couscous.

Smaakmakers - Epe
Alexandros
Alexandros is een Griekse taverne en zit in het centrum van Apeldoorn. Bekende schotels, zoals de Hermesschotel en gerechten uit de Griekse keuken kunnen hier worden besteld. Voorbeelden zijn gyros, tzatziki, suvlaki en baklava. Het eten is goed, maar hier en daar wat karig. Aanraders zijn kefdedakia en baklava.
Alexandros - Apeldoorn

Het Herdertje
Restaurant Het Herdertje ligt aan de hoofdstraat in Voorthuizen. Dit restaurant is een echte aanrader. Het mooie terras ligt besloten en is 's avonds gezellig verlicht. Ideaal voor een warme zomeravond. Ook binnen is het gezellig en ruim opgezet. De gerechten zijn geweldig. Behalve een sensatie voor je tong zijn de gerechten ware kunststukjes. De Aziatische touch geven de gerechten een extra dimensie. Aanraders zijn de Chef's plate en de tiramisu.

Het Herdertje -Voorthuizen

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - mei 2018

Echte idylle bestaat nog, op het zonovergoten eiland Langkawi. Hier kom je helemaal tot rust, want hier heerst rust. Langkawi is geen party-eiland maar een en al relaxtheid. Het eiland ligt aan de westkust van Maleisië. Behalve een tropisch paradijs is Langkawi ook een natuurparadijs. En de zonsondergangen? Die zijn buitenaards. Mocht je nog een boutique hotel zoeken dan is Casa del Mar een goede keuze. Je wordt hier compleet in de watten gelegd. Meer over Langkawi lees je hier.


Spakenburg

Spakenburg is vanouds een vissersdorp en dat zie je nog steeds. Je kunt hier op elke hoek van de straat een visje kopen en de oude haven straalt visserij uit. Hier liggen de botters te wachten op toeristen voor een tochtje over het water.
Vroeger lag Spakenburg aan de Zuiderzee, maar tegenwoordig ligt het dorp aan het Eemmeer. De eeuwenoude scheepswerf, het rode gebouw rechts op de foto, maakt en repareert nog steeds botters.

Museum Spakenburg ligt op een prachtige plaats aan de oude haven, tegenover de scheepswerf. Al wandelend langs en door oude vissershuisjes wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten, waartoe Spakenburg behoort. Je waant je even terug in de tijd in dit kleine maar verrassend leuke openluchtmuseum. Van het rijke boerenleven, de visserij en de oude ambachten naar de bijzondere collecties van de mooiste klederdracht. Even terug naar de schoolbanken, het verhaal van de watersnoodramp van 1916 of het harde leven van weleer. Je ervaart het allemaal in dit mus…

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en ligt op een mooi landgoed net buiten Ruurlo in Achterhoek. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit de 14e eeuw. Een eeuw later kwam het kasteel voor vijf eeuwen in handen van de familie van Heeckeren, een riddergeslacht.
Het kasteel deed na een verbouwing in de jaren '80 dienst als gemeentehuis. Na de herinrichting van de gemeenten raakte het kasteel zijn functie weer kwijt, maar gelukkig kocht het rijke echtpaar Melchers het kasteel en werd het in oude glorie hersteld en ingericht in de aansluitende stijl.


De familie Melchers beschikt over een rijke collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaar Carel Willink. Een groot deel van hun collectie is ondergebracht in het kasteel, dat tegenwoordig Museum MORE | Kasteel Ruurlo heet. Behalve dit markante museum heeft de familie ook een museum MORE in Gorssel, een modern gebouw waar ook het modern realisme centraal staat.


De tuin rondom het kasteel heeft verschillende gezichten gehad. A…

Sparta tentoonstelling

Wie kent niet het plat Nederlandse gezegde 'Brommers kiek'n?' Een smoes van geliefden om zich terug te trekken om te zoenen. Ik heb het hier over de letterlijke betekenis.


De firma ‘Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ die in 1917 in Apeldoorn werd opgericht, is 100 jaar later van lokale fietsenmaker uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en e-bikes in Nederland. Deze firma is tegenwoordig bekend onder de naam Sparta.Het CODA museum in Apeldoorn brengt een ode aan Sparta met de tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'. Een kleurrijke en nostalgische expositie waarin de producten van Sparta door de jaren heen te zien zijn. Behalve fietsen, brommers en motoren, zie je ook affiches, reclame-uitingen en foto's.Je vindt in de grote expositeruimte allerlei Sparta-rijwielen, van roestig tot puntgaaf. Wellicht heb je zelf ooit een Sparta tweewieler gehad, grote kans dat ie hier tusse…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.