Doorgaan naar hoofdcontent

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik dit jaar wel meegedaan aan de spaaractie. Ik hou van uit eten gaan en wilde graag nieuwe restaurants ontdekken. Ik spaarde met hulp van buren en familie 12 kaarten bij elkaar. Inmiddels is de actie afgelopen, maar kun je nog tot eind januari 2017 je gratis tweede menu reserveren. Ik heb tot nu toe 7 restaurants met mijn vriendin bezocht.

Robin Food
Ik kende het restaurant niet, maar mijn vriendin ontdekte dit bijzonder pareltje op de Veluwe. Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving op een bungalowpark net buiten Beekbergen. Bij de combinatie bungalowpark en restaurant kwam bij mij de gedachte verdelede friettent naar boven. Maar niets is minder waar. Robin Food is een gezellig restaurant met vriendelijk personeel en fantastisch eten dat met zorg is klaargemaakt en mooi gedecoreerd wordt opgediend. Ik heb hier de meest malse biefstuk ooit gegeten.

Robin Food - Beekbergen

Kriebelz
Brasserie Kriebelz is mooi gelegen in Terwolde met uitzicht op de weilanden en boerderijen, zeker in de avondzon. Ik was hier eerder geweest en heb hier genoten van hun Dekselse pannetjes.
De verwachting was dus hoog gespannen, maar helaas viel het nu wat tegen.
Gelukkig maakte het toetje veel goed.

Kriebelz - Terwolde

Ei van Columbus
Het Ei van Columbus is de buurman van Robin Food. Ik ben er vaak langs gereden, maar nooit de stap gezet om er te gaan eten. En nu dus wel met de Ah restaurantactie. De actie werkt dus blijkbaar wel.
Mijn vriendin en ik zaten met de andere gasten die via de actie hadden gereserveerd in een apart deel van het restaurant. Dat was geen probleem, het was een gezellige ruimte die in open verbinding stond met het andere deel. Je kon zelfs via de tuindeuren het terras op.

Het eten was verrassend goed. Mochten we bij Robin Food en Kriebelz van de kaart kiezen hier hadden ze een speciale kaart voor de Ah-actie met keuze uit diverse voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Aan te raden zijn de proeverij van soepen, de Ceasar salade en de cheesecake.
Ei van Columbus - Beekbergen

Don Quichotte
Gelegen in het centrum van Apeldoorn, in het Proeverijstraatje dineer je in dit restaurant in een huiselijke sfeer. Hier ook een beperkte kaart met een mooie variatie van vlees-, vis- en vegagerechten. En de opmerking dat je altijd buiten deze kaart om kunt bestellen als er echt niet iets voor je bij zit. Top. De gerechten zijn met zorg bereid en dat proef je. Aanraders zijn de roodbaarsfilet en de brownie.
Don Quichotte _ Apeldoorn

Smaakmakers
Restaurant Smaakmakers is gevestigd in het Princess hotel in Epe. Het restaurant ligt prachtig temidden van de bossen nabij Epe. Dineren kon zowel binnen als buiten. Het was een mooie avond dus het werd het terras. De menukaart was goed opgezet en bestond uit drie prijsklassen. De Ah-actie viel binnen de prijsklasse 'Lekkere'. Daarnaast kon je ook kiezen, met bijbetaling, uit de twee andere categorieën: 'Heerlijke' en 'Culinaire'. Alle gerechten zagen er smakelijk en netjes opgemaakt uit. Het smaakte voortreffelijk en de bediening was zeer goed. Een verrassend goed restaurant. Aanrader: kippendij met couscous.

Smaakmakers - Epe
Alexandros
Alexandros is een Griekse taverne en zit in het centrum van Apeldoorn. Bekende schotels, zoals de Hermesschotel en gerechten uit de Griekse keuken kunnen hier worden besteld. Voorbeelden zijn gyros, tzatziki, suvlaki en baklava. Het eten is goed, maar hier en daar wat karig. Aanraders zijn kefdedakia en baklava.
Alexandros - Apeldoorn

Het Herdertje
Restaurant Het Herdertje ligt aan de hoofdstraat in Voorthuizen. Dit restaurant is een echte aanrader. Het mooie terras ligt besloten en is 's avonds gezellig verlicht. Ideaal voor een warme zomeravond. Ook binnen is het gezellig en ruim opgezet. De gerechten zijn geweldig. Behalve een sensatie voor je tong zijn de gerechten ware kunststukjes. De Aziatische touch geven de gerechten een extra dimensie. Aanraders zijn de Chef's plate en de tiramisu.

Het Herdertje -Voorthuizen

Reacties

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Italië: Umbrië

Umbrië is een regio midden in Italië en wordt ook wel het groene hart genoemd. Schilderachtige dorpjes, kastelen en kloosters liggen verspreid over de vlaktes en glooiende heuvels. Ongerepte natuur, kunst en architectuur, de beroemde keuken en de vele festivals maken Umbrië uniek. Umbrië is verdeeld in noordelijk en zuidelijk deel.

Noord Umbrië
De toeristische steden in het noorden zijn Gubbio met zijn Palazzo dei Consoli, de hoofdstad Perugia met zijn Palazzo dei Priori en de Galleria Nazionale dell'Umbria en Assisi met de San Francesco Basiliek. Daarnaast heeft het twee mooie parken: die van Monte Cucco en van Monte Subasio.
Wie vanuit het westen Umbrië binnenrijdt zal als eerste kennsimaken met het Trasimeense meer. De leukste plaatsjes rond het meer zijn Passignano en Castiglione. In het meer liggen twee eilanden: Polvese en Maggiore.Zuid Umbrië
Zuid Umbrië is bergachtig met de topper Monti Sibillini. Veel water ook met als hoogtepunt de Cascata della Marmore watervallen. De be…

Wandelen door San Blas

San Blas is de charmante kunstenaarswijk die ligt op een heuvel aan de noordkant van Cusco. De wijk bestaat uit idyllische straatjes en pleintjes met veel horeca, souvenirs- en kunstwinkeltjes. Ook vind je hier kleine pensions, hostels en guesthouses. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kerk op het San Blasplein en de zaterdagmarkt op het Plaza de San Blas.

De pittoreske steegjes zijn het perfecte decor van een rustige stadswandeling. Een wandeling vereist wel wat inspanning want het niveauverschil is groot. Ook de ligging op 3400m zorgt dat je even een keer extra adem moet halen. Gelukkig zijn er veel uitkijkpunten waar je kunt uitrusten mocht dat nodig zijn. San Blas is rustiger dan het historische centrum, maar zeker zo mooi. Vanaf de hoger gelegen pleintjes heb je een prachtig uitzicht op Cusco.


San Blas is een aanrader om te voet te ontdekken. Ik heb alvast een route voor je uitgestippeld. Hij is niet lang, goed te doen en geeft je een goed beeld van deze hippe wijk.

Sta…