Doorgaan naar hoofdcontent

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik dit jaar wel meegedaan aan de spaaractie. Ik hou van uit eten gaan en wilde graag nieuwe restaurants ontdekken. Ik spaarde met hulp van buren en familie 12 kaarten bij elkaar. Inmiddels is de actie afgelopen, maar kun je nog tot eind januari 2017 je gratis tweede menu reserveren. Ik heb tot nu toe 7 restaurants met mijn vriendin bezocht.

Robin Food
Ik kende het restaurant niet, maar mijn vriendin ontdekte dit bijzonder pareltje op de Veluwe. Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving op een bungalowpark net buiten Beekbergen. Bij de combinatie bungalowpark en restaurant kwam bij mij de gedachte verdelede friettent naar boven. Maar niets is minder waar. Robin Food is een gezellig restaurant met vriendelijk personeel en fantastisch eten dat met zorg is klaargemaakt en mooi gedecoreerd wordt opgediend. Ik heb hier de meest malse biefstuk ooit gegeten.

Robin Food - Beekbergen

Kriebelz
Brasserie Kriebelz is mooi gelegen in Terwolde met uitzicht op de weilanden en boerderijen, zeker in de avondzon. Ik was hier eerder geweest en heb hier genoten van hun Dekselse pannetjes.
De verwachting was dus hoog gespannen, maar helaas viel het nu wat tegen.
Gelukkig maakte het toetje veel goed.

Kriebelz - Terwolde

Ei van Columbus
Het Ei van Columbus is de buurman van Robin Food. Ik ben er vaak langs gereden, maar nooit de stap gezet om er te gaan eten. En nu dus wel met de Ah restaurantactie. De actie werkt dus blijkbaar wel.
Mijn vriendin en ik zaten met de andere gasten die via de actie hadden gereserveerd in een apart deel van het restaurant. Dat was geen probleem, het was een gezellige ruimte die in open verbinding stond met het andere deel. Je kon zelfs via de tuindeuren het terras op.

Het eten was verrassend goed. Mochten we bij Robin Food en Kriebelz van de kaart kiezen hier hadden ze een speciale kaart voor de Ah-actie met keuze uit diverse voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Aan te raden zijn de proeverij van soepen, de Ceasar salade en de cheesecake.
Ei van Columbus - Beekbergen

Don Quichotte
Gelegen in het centrum van Apeldoorn, in het Proeverijstraatje dineer je in dit restaurant in een huiselijke sfeer. Hier ook een beperkte kaart met een mooie variatie van vlees-, vis- en vegagerechten. En de opmerking dat je altijd buiten deze kaart om kunt bestellen als er echt niet iets voor je bij zit. Top. De gerechten zijn met zorg bereid en dat proef je. Aanraders zijn de roodbaarsfilet en de brownie.
Don Quichotte _ Apeldoorn

Smaakmakers
Restaurant Smaakmakers is gevestigd in het Princess hotel in Epe. Het restaurant ligt prachtig temidden van de bossen nabij Epe. Dineren kon zowel binnen als buiten. Het was een mooie avond dus het werd het terras. De menukaart was goed opgezet en bestond uit drie prijsklassen. De Ah-actie viel binnen de prijsklasse 'Lekkere'. Daarnaast kon je ook kiezen, met bijbetaling, uit de twee andere categorieën: 'Heerlijke' en 'Culinaire'. Alle gerechten zagen er smakelijk en netjes opgemaakt uit. Het smaakte voortreffelijk en de bediening was zeer goed. Een verrassend goed restaurant. Aanrader: kippendij met couscous.

Smaakmakers - Epe
Alexandros
Alexandros is een Griekse taverne en zit in het centrum van Apeldoorn. Bekende schotels, zoals de Hermesschotel en gerechten uit de Griekse keuken kunnen hier worden besteld. Voorbeelden zijn gyros, tzatziki, suvlaki en baklava. Het eten is goed, maar hier en daar wat karig. Aanraders zijn kefdedakia en baklava.
Alexandros - Apeldoorn

Het Herdertje
Restaurant Het Herdertje ligt aan de hoofdstraat in Voorthuizen. Dit restaurant is een echte aanrader. Het mooie terras ligt besloten en is 's avonds gezellig verlicht. Ideaal voor een warme zomeravond. Ook binnen is het gezellig en ruim opgezet. De gerechten zijn geweldig. Behalve een sensatie voor je tong zijn de gerechten ware kunststukjes. De Aziatische touch geven de gerechten een extra dimensie. Aanraders zijn de Chef's plate en de tiramisu.

Het Herdertje -Voorthuizen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt als een druppel onder India. Het eiland heeft een rijke en roerige geschiedenis gehad. De voorouders van de huidige Singalezen waren de Singali en zij introduceerden het Boeddhisme. Tijdens de Middeleeuwen kwamen er Tamils vanuit India naar Sri Lanka. Vanaf het moment dat zij een koninkrijk stichtten in Jaffna is de relatie tussen hen en de Singalezen er niet beter op geworden. Verscheidene oorlogen resulteerden uiteindelijk in een bloedige burgeroorlog die eindigde in 2009.


Vanaf de 16e eeuw heeft Sri Lanka Europese een aantal overheersers gehad. De Portugezen kwamen als eerste gevolgd door de Nederlanders en de Engelsen. In 1948 werd Sri Lanka afhankelijk.


Sri Lanka heeft verschillende namen gehad waarvan Ceylon de bekendste is. Colombo is de commerciële hoofdstad, maar is dat niet altijd geweest. Anuradhapura en Polonnaruwa zijn oude hoofdsteden en staan op de Unesco werelderfgoed-lijst.


Ondanks de overheersingen en oorlogen is …

De legende van de leeuwenrots

Er was eens een koning die had twee zonen. De oudste zoon Kasyapa zou de troonopvolger zijn, maar er was een probleem. Hij was een bastaard, dus de kans op het koningschap was nihil. Kasyapa wilde niet het risico nemen dat zijn jongere halfbroer koning zou worden dus besloot hij zowel zijn vader als zijn halfbroer Mogallan te vermoorden. Nadat hij zijn vader had vermoord vluchtte Mogallan. Daarop  kroonde Kasyapa zichzelf tot koning.


Kasyapa werd koning en zocht een goede plek voor zijn paleis dat niet zomaar  kon worden ingenomen. Het werd de Leeuwenrots in Sigiriya. Bovenop de ruim 200 meter hoge kolos werd een prachtig paleis gebouwd met alles erop en eraan. Het mocht de koning aan niets ontbreken. Zo was er behalve een kasteel een zwembad, een tuin met fonteinen en een spiegelmuur. Uiteindelijk kwam zijn jongere halfbroer Mogallan na 11 jaar met een leger terug. Hij won de strijd en Kasyapa pleegde zelfmoord.


Tegenwoordig is de leeuwenrots het hoogtepunt van een reis door Sri Lank…

De Tempel van de Tand

Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka en na Colombo de grootste stad van het eiland. Toch hangt hier een relaxte sfeer die voornamelijk wordt veroorzaakt door de ligging aan een groot meer en natuurlijk aan de inwoners zelf. Sinds 1988 staat Kandy op de Unesco Werelderfgoedlijst. In deze spirituele stad staat de wereldberoemde Tempel van de Tand.


De Dalada Maligawa, zoals de Tempel van de Tand officieel heet, ligt prachtig aan het meer op korte afstand van het centrum van Kandy. Volgens de overlevering zou hier een hoektand van Boeddha bewaard worden. Verwacht niet dat je de tand te zien krijgt, want die wordt veilig bewaard.


Volgers van Boeddha komen uit diverse landen speciaal hierheen om een glimp op te vangen van de tand. Op deze heilige plek voeren monniken diverse rituelen uit. Onder begeleiding van muziek wordt de ceremonie uitgevoerd. Het spirituele effect wordt versterkt door de geur van wierook, doordringende muziek en biddende mensen.

Als bezoeker mag je d…

De foto en zijn verhaal - februari 2018

Februari is de maand van de wintersport. Het is al weer 10 jaar geleden dat ik voor het laatst op skivakantie was. Dat was in Zell am See in Oostenrijk.


Zell am See is een authentiek stadje met een autovrij centrum. Het ligt prachtig aan de oevers van de Zellersee en is omringd door bergen. Een tikje mondain is het, maar wel sportief en Zell am See kent een eigen skigebied, de Schmittenhöhe. De in totaal 77 km piste zijn zeer afwisselend en bieden mooie uitzichten op het meer en het dorp. Andere skigebieden in de buurt zijn de Maiskogel en de gletsjer van de Kitzsteinhorn in Kaprun waar je met de skibus gratis naartoe kunt.

Zell am See kent verschillende gezellige terrasjes, waarvan enkele uitkijken uit op het meer. Het stadje is met name populair onder (oudere) jongeren.


Down town Kaapstad te voet

Eind 2015 waren we drie dagen in Kaapstad. We sliepen in de Walden House in de wijk Tamboerskloof, op een steenworp afstand van de beroemde Tafelberg. Op de laatste dag van ons verblijf besloten we vanaf ons overnachtingsadres te lopen naar de Waterfront, het toeristisch uitgaansgebied in de havens. Het werd een flinke wandeling.


We liepen vanaf de Walden House linksaf de Buitengracht op. Vergeet niet af en toe achterom te kijken want anders zou je een prachtig uitzicht op de Tafelberg missen. We daalden langzaam af en onze eerste stop werd El Camino, een kleine koffietent aan de rand van de moslimwijk Bo-Kaap. Terwijl ik buiten wat foto's nam, knoopte mijn vriendin een praatje aan met de eigenaar, een jongeman uit Litouwen.
Vanaf El Camino liepen we naar Streetwires. Hier kun je handgemaakte Zuidafrikaanse relatiegeschenken van draad en kralen kopen. Natuurlijk kun je een kijkje nemen in hun atelier waar alles vervaardigd wordt.


Slenterend door Bo-Kaap kwamen we uit bij het Batav…