Terugblik Giro Gelderland

Gelderland heeft zijn visitekaartje afgegeven aan de wereld met het organiseren van de eerste 3 etappes van de Giro 2016. Mooie beelden, prachtig weer, veel toeschouwers en een prima organisatie.
De karavaan is inmiddels vertrokken naar het zuiden van Italië waar dinsdag de vierde etappe van start zal gaan. Helaas geen Dumoulin in het roze maar Marcel Kittel.

Start van de tijdrit in Omnisport


Er kan teruggekeken worden op een fantastische start van de Giro in de provincie Gelderland met als organisatorische steden Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Het weer was super mooi en de sfeer was geweldig.
Tom Dumoulin in Apeldoorn

De ploegenpresentatie op 5 mei in Apeldoorn was perfect geregeld en met 10.000 bezoekers een mooie generale voor de komende drie etappes in Nederland. De proloog op 6 mei, die startte in het Omnisport vanaf een podium, liep via diverse straten door Apeldoorn en eindigde op de Loolaan. Het was geweldig de inspanning en verbeten trekken van de tijdrijders te zien. Het was een feest om naar te kijken met Tom Dumoulin als winnaar.
De etappe van Arnhem naar Nijmegen op 7 mei liep uit op een massasprint die met overmacht werd gewonnen door Marcel Kittel. Tom behield de roze trui.

De etappe op 8 mei van Nijmegen naar Arnhem had ook een Nederlands tintje; Maarten Tjallingii pakte op de Posbank de blauwe bergtrui. Hij wist op het juiste moment te ontsnappen en zijn drie concurrenten uit zijn groep konden hem niet bijhouden.
Lang leek het erop dat Tom de roze trui zou behouden maar helaas werden de vijf mannen op kop één voor één teruggehaald en opgeslokt door het peloton. Kittel was opnieuw de sterkste en snelste in de sprint en nam door de bonificatieseconden de roze trui over van Dumoulin.

Marcel Kittel

Al met al een geslaagde Nederlandse Giro. Dinsdag gaat de Giro verder vanuit Zuid-Italië richting het noorden om te eindigen in Turijn.

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen