Tsitsikamma National Park

Regenwoud en oceaan vinden elkaar in het Tsitsikamma National Park. Het park ligt tussen Plettenberg Bay en Port Elizabeth aan de Tuinroute. Tsitsikamma betekent 'plek met veel water'. Door de vele neerslag is het park dichtbegroeid met bomen. De kustlijn daarentegen heeft steile rotswanden met een ruig karakter. De oceaan is hier spectaculair met hoge beukende golven. Het park is te bereiken via de N2, afslag Storms River Mouth.

Ruige kustlijn Tsitsikamma NP

Het park nodigt uit om wandelingen te maken. Er zijn er diverse van kort tot lang die beginnen bij het bezoekerscentrum. Hier is ook het Tsitsikamma restaurant gevestigd. Een van de wandelingen is een
korte spectaculaire wandeling over vlonders en houten trappen, soms steil, naar de hangbrug die over de mond van de Stormsrivier ligt.

Doorkijkjes Tsitsikamma

Vanaf het restaurant loop je via een klein strand direct het bos in. Via een waterval, mooie doorkijkjes en steile paadjes bereik je na een half uur de hangbrug over de riviermond.
De hangbrug is gebouwd in 1968 en twee keer hersteld. De brug is 77 meter lang en zakt 7 meter door. Vanaf de brug en ook aan de overkant heb je een fantastisch uitzicht over de Stormsrivier en de oceaan. De terugweg gaat via een tweede hangbrug die tegen een steile wand ligt

Stormsrivier met zijn hangbruggen

Mocht je na een versnapering in het restaurant nog tijd over hebben bezoek dan de Bloukransbrug. Je kunt hier bungee jumpen vanaf de hoogste bungeejump locatie van de wereld. Mocht het adrenalineniveau te hoog worden dan kun je ook kiezen voor een Bridge Walk. Je krijgt informatie over de op twee na hoogste brug in de wereld en de grootste enkel gespannen boogbrug ter wereld. Een wandeling over de speciale catwalk naar het hoogste punt van de brug met uitzicht op de oceaan en de kloof zijn inbegrepen.

Bloukrans brug - Zuid-Afrika


Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen