Kaapstad: Streetwires

Streetwires Kaapstad
Streetwires is een fair trade gecertificeerde organisatie van mensen die samenwerken om Zuid-Afrikaanse kunst van ijzerdraad en kralen te ontwerpen, te maken en wereldwijd op de markt te brengen. Alle Streetwires artikelen zijn met de hand gemaakt.
Verkoop vindt plaats vanuit de fabriek aan ShortMarketStreet 77 (net om de hoek bij Rose Street) in de wijk Bo-Kaap in Kaapstad, maar ook via internet. De bestelling wordt, indien gewenst, thuis bezorgd.
De creaties worden ook hier gemaakt. De medewerkers zijn ware kunstenaars. Je kunt ze zelf aan het werk zien en een praatje met ze maken. Meld even bij de kassa-medewerker dat je een kijkje achter de schermen wil nemen.
Mocht je iets willen van het aangeboden materiaal, doe dat dan hier, want hier is het goedkoper dan elders in winkels, en op straat is de kwaliteit minder en komt het ook niet van Streetwires.Streetwires werd in 2000 opgezet door Winston Rangwani en Patrick Schofield. Zij geloven in hun visie van Streetwires als een leeromgeving, waar mensen met verschillende talenten hun kennis en individuele vaardigheden kunnen uitwisselen en ontwikkelen.


Streetwires Kaapstad

Andre van Luttikhuizen