Down town Kaapstad te voet

Eind 2015 waren we drie dagen in Kaapstad. We sliepen in de Walden House in de wijk Tamboerskloof, op een steenworp afstand van de beroemde Tafelberg. Op de laatste dag van ons verblijf besloten we vanaf ons overnachtingsadres te lopen naar de Waterfront, het toeristisch uitgaansgebied in de havens. Het werd een flinke wandeling.

Walden House Kaapstad

We liepen vanaf de Walden House linksaf de Buitengracht op. Vergeet niet af en toe achterom te kijken want anders zou je een prachtig uitzicht op de Tafelberg missen. We daalden langzaam af en onze eerste stop werd El Camino, een kleine koffietent aan de rand van de moslimwijk Bo-Kaap. Terwijl ik buiten wat foto's nam, knoopte mijn vriendin een praatje aan met de eigenaar, een jongeman uit Litouwen.
Vanaf El Camino liepen we naar Streetwires. Hier kun je handgemaakte Zuidafrikaanse relatiegeschenken van draad en kralen kopen. Natuurlijk kun je een kijkje nemen in hun atelier waar alles vervaardigd wordt.

Streetwires Kaapstad

Slenterend door Bo-Kaap kwamen we uit bij het Batavia Cafe op de hoek van Church en Rose street. Een koffie en een versnapering later liepen we via Chiapini street, met de mooist opgeknapte gekleurde huisjes die deze wijk zo gezellig maken, via Wale street naar downtown Kaapstad.

Bo-Kaap Kaapstad

Als je helemaal afdaalt kom je uit bij de Compagnie tuinen. Dit groene hart van Kaapstad is een prima plek om de drukte van de stad even te vergeten. Je kunt hier heerlijk slenteren, uitrusten op een bankje of picknicken met vrienden. Het park heeft vele beelden, prachtige bloemen, bijzondere dieren en prachtige gebouwen.

Parlementsgebouwen Kaapstad

Via Adderley street loop je naar Green Market. Vanaf hier via naar The Waterfront. In St George's mall kun je diverse souvenirs op straat kopen of genieten van een lunch in een van vele leuke tentjes. Wij lunchten bij Crush en namen o.a. een heerlijke gazpacho, die geserveerd werd op een bord in plaats van in een glas zoals wij gewend waren.

St. Georges mall Kaapstad

Waterfront Kaapstad

Volg de bordjes naar The Waterfront en geniet van de uitstekende horeca en luxe souvernirswinkels. Heb je nog tijd over overweeg dan een excursie door de haven. Wij zijn met een piratenschip langs de kust gevaren en zagen nog dolfijnen, robben en een haai.


Kaapstad vanaf het water op een piratenschip

In de vroege avond namen we een taxi terug naar onze Bed and Breakfast en reden met de huurauto naar de luchthaven. De vermoeiende maar leuke dag zorgden ervoor dat we tijdens de terugvlucht een aantal uren heerlijk hebben geslapen. Een aanrader dus.

Kaapstad en de Tafelberg

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen