Doorgaan naar hoofdcontent

Route 44

Route 44 loopt van Kleinmond tot Stellenbosch en zelfs nog iets verder, maar het deel tussen Kleinmond en Gordon's Bay is het spectaculairst. Een prachtige route langs de kust met baaien, slingerende wegen en mooie dorpjes en stranden. Aan de rechterkant van de route liggen de rotsen van de Hottentots Hollandbergen en het Kogelberg natuurgebied. Sla vaak af richting het water en ontdek de pittoreske dorpjes en idyllische baaien, ongerepte stranden en spot haaien, walvissen, pinguins en dolfijnen. Stop regelmatig om van de fantastische vergezichten te genieten.


Kleinmond - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika 

Kleinmond is een toeristische en populaire plaats. Met name vanwege de stranden en de duinen en het uitzicht op de zee. De achterliggende natuurgebieden bestaande uit bergen en wandelpaden zijn een walhalla voor wandelaars. En voor wie walvissen wil spotten is mei tot december de beste periode om Kleinmond te bezoeken.

Afrikaanse pinguins - Betty's Bay Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Betty's Bay is bekend om haar grote kolonie Afrikaanse pinguins. In grote getalen bewegen ze zich over de rotspartijen. Hun typische manier van lopen (waggelen) ziet er stuntelig uit en zorgt vaak voor een glimlach bij de bezoekende toeristen. Soms staan ze minutenlang op een rots. Het lijkt of ze twijfelen om het water in te gaan. Als ze uiteindelijk de sprong wagen werpt een golf hen weer op te rotsen. Dit zorgt voor hilarische taferelen.
Een vlonderpad dat over de rotsen loopt, scheidt de bezoekers van de pinguins, zodat de dieren niet gestoord worden. Naast de pinguins zit hier ook een grote populatie aalscholvers.


Pringle Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Pingle Bay is een liefelijk klein dorp aan zee op ongeveer een uur rijden van Kaapstad.
Het dorp is uitgegroeid van slechts een paar huizen zonder elektriciteit of geasfalteerde wegen naar een sfeervolle vakantieplek geschikt voor alle leeftijden. Wie van ongerept en rust houdt kan hier terecht.


Route 44 - Westkaap Zuid-Afrika

Tussen Rooi Els en Gordon's Bay slingert de weg langs de mooiste vergezichten. Om de 200 meter is er wel een parkeerplaats. Maak zeker een aantal stops want de uitzichten zijn fenomenaal. De wilde kust in combinatie met zee, strand, bergen, rotsen en wilde vegetatie zorgt voor mooie plaatjes.

Gordon's Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
De havenstad Gordon's Bay aan False Bay is het eindpunt van het mooiste deel van Route 44. Behalve dure appartementen en landhuizen heeft de stad een mooi wit strand genaamd Bikini Beach. Langs de boulevard vind je diverse (vis)restaurants, koffietentjes en barretjes. Vanuit de oude haven kun je dagtochtjes boeken voor op het water.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - januari 2018

Tijdens mijn reis door Brazilië bezocht ik de Foz do Iguacu. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de activiteiten die ik heb ondernomen is met een speedboot op hoge snelheid over de rivier de Iguacu gevaren. Hoogtepunt van deze excursie was een gratis douche onder een van de watervallen.
Nadat we zijn ingestapt en onze poncho's en zwemvesten hebben aangetrokken varen we op hoge snelheid stroomopwaarts. We varen langs diverse watervallen richting Duivelskeel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.
Een eind voor deze waterval buigen we af. Aan het eind ligt een brede waterval. Het linker deel ziet er spectaculair uit. We liggen even stil en kijken naar het met geweld neerstortende water dat een gordijn van water veroorzaakt. De camera's en alle andere elektronica verdwijnen in een waterdichte ton die is vastgegespt aan de bodem. Ik doe de rits van de poncho dicht en trek het …

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 poste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Walking Dinner Amersfoort

Dit jaar was het mijn beurt om met twee collega's het jaarlijkse eindejaars uitje, dat bestaat uit een combinatie van gezellig tafelen met een activiteit te organiseren. We kozen voor een Walking Dinner in onze werkstad Amersfoort. 

Het Walking Dinner bestaat deze avond uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, die elk in een ander restaurant werd geserveerd. Tussen de gerechten door wandelen we in twee groepen, elk onder begeleiding van een gids, door het oude centrum van Amersfoort.
Vanaf ons kantoor lopen we gezamenlijk naar restaurant Dara, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dara is een culinaire ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort waar verrassende kleine gerechten (mezzes) uit verschillende streken worden geserveerd.

De eerste ronde van de wandeling door Amersfoort start om 18 uur. De ene helft van de collega's gaat mee met Femke, de andere helft met Norman. Denk je al veel te weten over Amersfoort dan kom je er met deze gidsen achter dat er no…

Seychellen

In 2001 maakte ik samen met mijn vriendin onder begeleiding van gids Layzar een safaritrip naar Tanzania. Na de overweldigende natuur en wildlife sloten we onze vakantie af op een tropische bestemming: De Seychellen.

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Na een lange busreis van Arusha in Tanzania naar Nairobi vlogen we naar Mahé. Mahé is met Praslin, Silhouette en La Digue een van de bekendste eilanden van de archipel. Het klimaat is warm en vochtig vanwege de ligging op een paar graden van de evenaar.


Mahé De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendi…

Dekselse pannetjes

Op twintig minuten van ons huis ligt in een landelijke omgeving brasserie Kriebelz. Hier hebben mijn vriendin en ik met onze Zwitserse herder afgelopen vrijdagavond het weekend ingeluid.

De brasserie ligt in het centrum van het dorp Terwolde. Je kunt hier terecht voor brunch, tapas, buffetten en het is ook mogelijk om zelf een feest te geven in een van de zalen.Wij gingen voor de Dekselse Pannetjes als hoofdgerecht, een onderscheidende specialiteit van Kriebelz. De Dekselse Pannetjes bestaan uit diverse kleine gerechten, drie per hoofdgerecht opgediend in blauwe pannetjes met deksel, en koekenpannetjes. We kozen voor een combinatie van vega, vis en vlees, omlijst met een voor- en nagerecht. Friet, opgebakken krieltjes en een frisse salade maakten het het gerecht compleet. Zijn de frietjes op dan krijg je van het vriendelijke personeel gewoon een extra portie.