Route 44

Route 44 loopt van Kleinmond tot Stellenbosch en zelfs nog iets verder, maar het deel tussen Kleinmond en Gordon's Bay is het spectaculairst. Een prachtige route langs de kust met baaien, slingerende wegen en mooie dorpjes en stranden. Aan de rechterkant van de route liggen de rotsen van de Hottentots Hollandbergen en het Kogelberg natuurgebied. Sla vaak af richting het water en ontdek de pittoreske dorpjes en idyllische baaien, ongerepte stranden en spot haaien, walvissen, pinguins en dolfijnen. Stop regelmatig om van de fantastische vergezichten te genieten.


Kleinmond - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika 

Kleinmond is een toeristische en populaire plaats. Met name vanwege de stranden en de duinen en het uitzicht op de zee. De achterliggende natuurgebieden bestaande uit bergen en wandelpaden zijn een walhalla voor wandelaars. En voor wie walvissen wil spotten is mei tot december de beste periode om Kleinmond te bezoeken.

Afrikaanse pinguins - Betty's Bay Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Betty's Bay is bekend om haar grote kolonie Afrikaanse pinguins. In grote getalen bewegen ze zich over de rotspartijen. Hun typische manier van lopen (waggelen) ziet er stuntelig uit en zorgt vaak voor een glimlach bij de bezoekende toeristen. Soms staan ze minutenlang op een rots. Het lijkt of ze twijfelen om het water in te gaan. Als ze uiteindelijk de sprong wagen werpt een golf hen weer op te rotsen. Dit zorgt voor hilarische taferelen.
Een vlonderpad dat over de rotsen loopt, scheidt de bezoekers van de pinguins, zodat de dieren niet gestoord worden. Naast de pinguins zit hier ook een grote populatie aalscholvers.


Pringle Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Pingle Bay is een liefelijk klein dorp aan zee op ongeveer een uur rijden van Kaapstad.
Het dorp is uitgegroeid van slechts een paar huizen zonder elektriciteit of geasfalteerde wegen naar een sfeervolle vakantieplek geschikt voor alle leeftijden. Wie van ongerept en rust houdt kan hier terecht.


Route 44 - Westkaap Zuid-Afrika

Tussen Rooi Els en Gordon's Bay slingert de weg langs de mooiste vergezichten. Om de 200 meter is er wel een parkeerplaats. Maak zeker een aantal stops want de uitzichten zijn fenomenaal. De wilde kust in combinatie met zee, strand, bergen, rotsen en wilde vegetatie zorgt voor mooie plaatjes.

Gordon's Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
De havenstad Gordon's Bay aan False Bay is het eindpunt van het mooiste deel van Route 44. Behalve dure appartementen en landhuizen heeft de stad een mooi wit strand genaamd Bikini Beach. Langs de boulevard vind je diverse (vis)restaurants, koffietentjes en barretjes. Vanuit de oude haven kun je dagtochtjes boeken voor op het water.

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen