Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg.

Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur.

Stadsmuren Maastricht

Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum.

St. Servaasbasiliek Maastricht

Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras.

Vrijthof Maastricht


Dominicanerkerk Maastricht
Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is behalve een boekhandel achterin, een espressobar van Coffeelovers gevestigd waar ze de lekkerste koffie van de stad serveren. Neem er een lekker stuk worteltaart of brownie bij.Vervolg je wandeling via de Markt, Muntstraat en Maastrichter Brugstraat naar de Sint Servaasbrug. Steek de brug over en je komt nu in de wijk Wyck. Sla direct rechtsaf en loop langs de Maas

Maastricht aan de Maas

Halverwege de volgende brug loop je links de Waterpoort in. Loop daarna links de Rechtstraat in. Voor een lekker Italiaanse lunch kun je terecht bij Semplice e Buono.

Semplice e Buono Maastricht
Semplice e Buono Maastricht


Vervolg je weg door de Rechtstraat en sla aan het eind rechtstaf. Volg de Wyckerbrugstraat tot aan station. Sla rechtsaf en daarna rechtstaf de Stationsstraat in. Dan linksaf de Lage en Hoge Barakken door, vervolgens via Plein 1992 naar de Hoge Brug. Steek hier de Maas weer over en volg rechtsaf de Maasboulevard.

Wyckerbrugstraat Maastricht

Sla linksaf naar de Graanmarkt. Hier staat de Basiliek van onze Lieve Vrouwe. Uiteindelijk loop je via de St. Bernardusstraat, Helpoort en Vijfkoppen terug naar het Monseigneur Nolenspark.

Een prettige wandeling gewenst.

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen