25 jaar Wim Prins

Prins Classics
Ik ben al vijftien jaar een zeer tevreden klant bij autobedrijf Wim Prins. De professionele uitstraling, de gedreven werknemers, de gemoedelijke sfeer en het huiskamergevoel van de showroom zorgen ervoor dat ik graag langskom in Nunspeet aan de Galvaniweg.Classicloods Wim Prins
Vintage party Wim Prins

De Alfa Romeo en Abarth dealer bestaat dit jaar 25 jaar en pakt in 2015 uit met vele activiteiten. De start hiervan was op 28 maart.
In de Classicloods in Nunspeet ben ik als vaste klant uitgenodigd voor een feest in chique 50's style. De loods is omgetoverd in vintage stijl en de klassiekers vormen een geheel met de bezoekers. Zij werden namenlijk uitgedaagd om ook in jaren 50-style te komen. Op de achtergrond klinkt een jazzy muziekje. Verder staan er diverse klassieke kraampjes met heerlijke Hollandse snacks. Ik neem een broodje beenham en pak een cola van het dienblad van een van de obers die tussen de bezoekers lopen.
Koffie en snacks bij Wim Prins


Wim zelf is ook in stijl gekleed, hoewel hij eigenlijk van plan was in spijkerbroek te gaan. Enthousiast vertelt hij over zijn passie voor Italiaanse klassieke auto's. De passie voor klassiekers had hij als kind al. Begonnen bij zijn ouders op de boerderij met sleutelen aan auto's samen met twee vrienden, de overname van het autobedrijf waar hij al werkte tot Alfa Romeo dealer met de mooiste showroom van Gelderland en misschien wel van Nederland.


Vervolgens uitgebreid met het Abarth dealerschap, gestart met exclusieve auto's in 2005 en vanaf 2011 begonnen met Prins Classics. "Dit is echt mijn passie", zegt Wim. Een half jaar geleden kreeg Wim de kans om zijn collectie flink uit te breiden, zo vertelt een collega. Een Spaanse verzamelaar van klassiekers biedt Wim 42 klassiekers aan omdat hij alleen nog Duitse auto's wil overhouden. Wim kan deze kans niet laten liggen en na een paar bezoekjes haalt hij de klassiekers naar Nunspeet. De keuze blijkt een gouden greep. De vraag naar klassiekers stijgt en daarmee de verkoopprijzen. De zoveelste successtory in de mooie carrière van Wim Prins en zijn bedrijf.
En Wim? Wim blijft gewoon Wim. Gedreven maar niet overdreven, casual gekleed en vooral geen gladde verkoper, een gemeende glimlach en een vrolijke uitstraling met pretoogjes van een man met een passie voor Italiaanse klassiekers.
Karikaturist tijdens de Vintageavond bij Wim Prins
Eigen sigarenmerk Wim Prins

Ik neem nog een frietje mayo bij Ollie en zie hoe een karikaturist mooie schetsen maakt. Speciaal voor de gelegenheid worden er Prins sigaren gerold. Ik kijk nog even achterom naar al het moois en loop vervolgens naar mijn eigen Alfa, die ook klassieke trekjes heeft, maar dan in een hedendaags jasje. Ik rijd met een glimlach naar huis na deze geslaagde avond.
Snacks bij Wim Prins
Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen