Doorgaan naar hoofdcontent

25 jaar Wim Prins

Prins Classics
Ik ben al vijftien jaar een zeer tevreden klant bij autobedrijf Wim Prins. De professionele uitstraling, de gedreven werknemers, de gemoedelijke sfeer en het huiskamergevoel van de showroom zorgen ervoor dat ik graag langskom in Nunspeet aan de Galvaniweg.Classicloods Wim Prins
Vintage party Wim Prins

De Alfa Romeo en Abarth dealer bestaat dit jaar 25 jaar en pakt in 2015 uit met vele activiteiten. De start hiervan was op 28 maart.
In de Classicloods in Nunspeet ben ik als vaste klant uitgenodigd voor een feest in chique 50's style. De loods is omgetoverd in vintage stijl en de klassiekers vormen een geheel met de bezoekers. Zij werden namenlijk uitgedaagd om ook in jaren 50-style te komen. Op de achtergrond klinkt een jazzy muziekje. Verder staan er diverse klassieke kraampjes met heerlijke Hollandse snacks. Ik neem een broodje beenham en pak een cola van het dienblad van een van de obers die tussen de bezoekers lopen.
Koffie en snacks bij Wim Prins


Wim zelf is ook in stijl gekleed, hoewel hij eigenlijk van plan was in spijkerbroek te gaan. Enthousiast vertelt hij over zijn passie voor Italiaanse klassieke auto's. De passie voor klassiekers had hij als kind al. Begonnen bij zijn ouders op de boerderij met sleutelen aan auto's samen met twee vrienden, de overname van het autobedrijf waar hij al werkte tot Alfa Romeo dealer met de mooiste showroom van Gelderland en misschien wel van Nederland.


Vervolgens uitgebreid met het Abarth dealerschap, gestart met exclusieve auto's in 2005 en vanaf 2011 begonnen met Prins Classics. "Dit is echt mijn passie", zegt Wim. Een half jaar geleden kreeg Wim de kans om zijn collectie flink uit te breiden, zo vertelt een collega. Een Spaanse verzamelaar van klassiekers biedt Wim 42 klassiekers aan omdat hij alleen nog Duitse auto's wil overhouden. Wim kan deze kans niet laten liggen en na een paar bezoekjes haalt hij de klassiekers naar Nunspeet. De keuze blijkt een gouden greep. De vraag naar klassiekers stijgt en daarmee de verkoopprijzen. De zoveelste successtory in de mooie carrière van Wim Prins en zijn bedrijf.
En Wim? Wim blijft gewoon Wim. Gedreven maar niet overdreven, casual gekleed en vooral geen gladde verkoper, een gemeende glimlach en een vrolijke uitstraling met pretoogjes van een man met een passie voor Italiaanse klassiekers.
Karikaturist tijdens de Vintageavond bij Wim Prins
Eigen sigarenmerk Wim Prins

Ik neem nog een frietje mayo bij Ollie en zie hoe een karikaturist mooie schetsen maakt. Speciaal voor de gelegenheid worden er Prins sigaren gerold. Ik kijk nog even achterom naar al het moois en loop vervolgens naar mijn eigen Alfa, die ook klassieke trekjes heeft, maar dan in een hedendaags jasje. Ik rijd met een glimlach naar huis na deze geslaagde avond.
Snacks bij Wim Prins
Reacties

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - januari 2018

Tijdens mijn reis door Brazilië bezocht ik de Foz do Iguacu. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de activiteiten die ik heb ondernomen is met een speedboot op hoge snelheid over de rivier de Iguacu gevaren. Hoogtepunt van deze excursie was een gratis douche onder een van de watervallen.
Nadat we zijn ingestapt en onze poncho's en zwemvesten hebben aangetrokken varen we op hoge snelheid stroomopwaarts. We varen langs diverse watervallen richting Duivelskeel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.
Een eind voor deze waterval buigen we af. Aan het eind ligt een brede waterval. Het linker deel ziet er spectaculair uit. We liggen even stil en kijken naar het met geweld neerstortende water dat een gordijn van water veroorzaakt. De camera's en alle andere elektronica verdwijnen in een waterdichte ton die is vastgegespt aan de bodem. Ik doe de rits van de poncho dicht en trek het …

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 poste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Walking Dinner Amersfoort

Dit jaar was het mijn beurt om met twee collega's het jaarlijkse eindejaars uitje, dat bestaat uit een combinatie van gezellig tafelen met een activiteit te organiseren. We kozen voor een Walking Dinner in onze werkstad Amersfoort. 

Het Walking Dinner bestaat deze avond uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, die elk in een ander restaurant werd geserveerd. Tussen de gerechten door wandelen we in twee groepen, elk onder begeleiding van een gids, door het oude centrum van Amersfoort.
Vanaf ons kantoor lopen we gezamenlijk naar restaurant Dara, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dara is een culinaire ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort waar verrassende kleine gerechten (mezzes) uit verschillende streken worden geserveerd.

De eerste ronde van de wandeling door Amersfoort start om 18 uur. De ene helft van de collega's gaat mee met Femke, de andere helft met Norman. Denk je al veel te weten over Amersfoort dan kom je er met deze gidsen achter dat er no…

Seychellen

In 2001 maakte ik samen met mijn vriendin onder begeleiding van gids Layzar een safaritrip naar Tanzania. Na de overweldigende natuur en wildlife sloten we onze vakantie af op een tropische bestemming: De Seychellen.

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Na een lange busreis van Arusha in Tanzania naar Nairobi vlogen we naar Mahé. Mahé is met Praslin, Silhouette en La Digue een van de bekendste eilanden van de archipel. Het klimaat is warm en vochtig vanwege de ligging op een paar graden van de evenaar.


Mahé De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendi…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.