Landgoed voor rustzoekers

Langzaam doemt het in Diepenveen gelegen landhuis op, verscholen tussen hoge bomen aan het eind van de oprijlaan. Net buiten de bebouwde kom van Deventer, aan de dijk tussen Deventer en Olst, ligt landgoed Nieuw Rande. Het landgoed stamt uit 1285. Sinds die tijd hebben er een kasteel en diverse huizen gestaan. De gouverneur-generaal van Nederlands Indië, Duymaer van Twist en bekend van Multatuli's Max Havelaar, heeft hier gewoond. Thorbecke, de grondlegger van de Nederlandse grondwet, was hier een regelmatige gast.

Landhuis Nieuw Rande - Diepenveen
Landhuis Nieuw Rande - Interieur

Sinds 1998 is Nieuw Rande een Rijksmonument en eigendom van de Stichting IJssellandschap.
In 2013 zijn Geb (god van het water) en Gaia (godin van de natuur) hier neergestreken. Zij heten je welkom op hun landgoed. Je kunt hier overnachten, lunchen, dineren, trouwen, wandelen, luieren of picknicken. De negen kamers zijn uniek en ruim opgezet. De kaart bestaat uit kleine gerechten uit diverse culturen met oog voor biologische seizoensproducten.

Lunchgerecht Geb en GaiaKom tot rust op dit unieke landgoed bij de IJssel en proef de geschiedenis. Laat je verleiden voor een hapje en een drankje of een wandeling langs de bosrijke paden en waterpartijen. Klik hier voor meer info over Geb en Gaia.

Andre van Luttikhuizen