Fotoblog Walcheren: deel 3

Walcheren is het kloppende hart van Zeeland. Een afwisselend  landschap, schilderachtige dorpjes, een monumentale hoofdstad, een bruisende havenstad, goudgele brede stranden met hoge duinen, molens, vuurtorens en kerktorens die boven de horizon uitsteken  en gezellige badplaatsen kenmerken dit Zeeuwse schiereiland.
Ik bracht er een week door met vriendin en hond en ontdekte Walcheren. Aan de hand van foto's neem ik je in drie delen mee door dit kleine maar bezienswaardige deel van Zeeland. Onderstaand deel 3 in deze serie.

Vroeger vissershaven, nu jachthaven - VlissingenSlenter door de oude vissershaven (nu jachthaven) van Vlissingen. Bezoek het Muzeeum waar je alles te weten komt over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Plof daarna even neer op een van de terrasen aan het Bellamypark, net om de hoek van het Muzeeum.

Parapente Zoutelande
Wie avontuurlijk is ingesteld en van parapente houdt is Zoutelande een mooie locatie om deze sport te beoefenen. De hoge duinen zijn een mooi startpunt om door de lucht te zweven. De altijd aanwezige wind zorgt voor een opwaartse druk zodat je lang in de lucht kan blijven.


Strandhuisjes Vrouwenpolder
Naast het overnachten in een particulier huis, tent of caravan is een strandhuisje het ultieme beleven van een strandvakantie op Walcheren. Er zijn diverse plekken waar je op het strand kunt logeren, zoals hier bij Vrouwenpolder en op het strand van Vlissingen.

Rondvaart Middelburg
Maak kennis met oude gebouwen en pakhuizen uit de VOC-tijd tijdens een rondvaart met een open boot door de oude grachten van Middelburg.

Stadhuis Middelburg
Lunchen kan bij diverse eetgelegenheden op de Markt in Middelburg met zicht op het prachtige markante stadhuis. Café Bommel op de hoek bij de Vismarkt is een aanrader.

Westkaap Walcheren -  Zeeland
De Westkaap is het meest westelijk punt van Nederland. Struinen langs de zee op zoek naar krabbetjes of mosselschelpen en daarna heerlijk dineren in Dijkpaviljoen De Westkaap. Hier kun je genieten van kreeft (vanaf april), mosselen (vanaf juni) of andere vis, of gewoon een lekker stuk eerlijk vlees.

Zonsondergang Zeeland
De zonsondergangen zijn vermaard in Zeeland en doen niet onder voor die op een tropisch eiland. In de week dat ik er was, was het elke avond raak. De ene zonsondergang nog mooier dan de ander. De kenmerkende paalhoofden die hier op de stranden staan om de golven te breken zorgen voor extra mooie plaatjes.

Fotoblog Walcheren deel 1 | Fotoblog Walcheren deel 2

Andre van Luttikhuizen