Villa Ducci

Op een steenworp van het Middeleeuwse San Gimignano ligt temidden van de Toscaanse wijnvelden van de beroemde "Vernaccia di San Gimignano" een prachtige villa waar je heerlijk tot rust komt. Villa Ducci is een gerestaureerde oude wachttoren uit de twaalfde eeuw die is omgetoverd tot een heerlijke Bed and Breakfast.

De villa heeft comfortabele kamers die zijn ingericht in moderne stijl, zonder afbreuk te doen aan de Toscaanse stijl, zoals plafonds met houten balken en terracotta vloeren. Het geheel ademt een warme atmosfeer uit. Een speciale vermelding krijgt de badkamer. Niet vanwege het sanitair, maar vanwege het uitzicht. 's Morgens tijdens het scheren de laaghangende mist zien optrekken en 's avonds de veranderende kleuren van de zonsondergang bewonderen terwijl je een verfrissende douche neemt.

Villa Ducci San Gimignano - Toscane
Het iets lager gelegen zwembad ligt in een mooie tuin omringd door fleurige bloemen en planten. De heerlijke ligbedden staan garant voor een relaxed dagje.
's Avonds is het goed toeven in het restaurant waar o.a. Toscaanse gerechten, zoals de Fiorentina t-bone steak, pecorini kaas en truffels worden geserveerd. En natuurlijk ontbreken de beroemde Chianti wijnen niet.

Zwembad Villa Ducci San Gimignano - Toscane
Villa Ducci is een goede keus voor een vakantie in Toscane. De centrale ligging maakt het een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan steden als Siena, Volterra, Florence en de Chianti wijnroute. Het is heerlijk om na een inspannende dag even te genieten bij het zwembad en na een frisse douche te dineren met uitzicht op de wijnvelden en de verlichte Middeleeuwse torens van San Gimignano.

Villa Ducci San Gimignano - Toscane

Meer weten over Villa Ducci, kijk dan even op de website.

Andre van Luttikhuizen