Overnachten in een beachbungalow

Champagne-ontbijt in een sterrenhotel, kamperen in een tentje, verwend worden in een Bed en Breakfast of ontwaken in een beachbungalow op het strand met op de achtergrond de ruisende zee. Het kan allemaal in Noordwijk, dé badplaats en congresstad van Nederland. Ik koos voor de beachbungalow.

Beach Bungalow Take2 Noordwijk
Samen met mijn vriendin en hond verbleef ik begin april een midweek in een beachbungalow aan de zuidzijde van Noordwijk bij Take2.
Aan het eind van de koningin Astrid Boulevard staan pal aan zee op het strand en net buiten het bereik van de vloedlijn, op een kleine verhoging, vijf compleet ingerichte beachbungalows iets verspringend tegen de Noordwijkse Coepelduinen geparkeerd.
We hadden de mooiste week van 2014 tot dan toe: frisse nachten, een beetje zeemist in de vroege ochtend en een strak blauwe lucht de rest van de dag met een temperatuur van rond de 20 graden. Schoenen had je amper nodig, een paar slippers volstond, maar op blote voeten kreeg je pas het echte zomerse  ik-zou-ook-aan-de-Spaanse-costa-kunnen-zitten-gevoel.

's Morgens na het uitlaten van de hond, die op het strand en in de achterliggende duinen los mocht, genoten we van een heerlijk ontbijt. Onder het genot van een knapperig broodje, een eitje en een thee en koffie keken we vanuit onze bungalow, die in Balinese stijl opgetrokken gordijnen had, uit op het strand en de Noordzee. Terwijl de files bijna voorbij waren en werkend Nederland zich achter haar bureaus nestelde, kwam Noordwijk langzaam tot leven.
Strandpaviljoen Take2 Noordwijk
Onze bungalow, de Boternap, bestaat uit een badkamer, slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met een stapelbed en een open ruimte met eethoek, zitgedeelte en keukentje. Openslaande deuren leiden je via een vlonderterras naar het strand.
Het strandpaviljoen van Take2 ligt op 10 meter van onze bungalow. Hier kun je de hele dag terecht voor kofiie met een lekkernij, lunch en diner. Het is een EKO bestemming met een duurzaam, rustig en ingetogen karakter en veel biologische producten. Je kunt hier prima eten voor een goede prijs en als gast heb je ook nog eens 10% korting. Een ontbijt vanuit Take2 is ook mogelijk. Hiervoor vul je de avond ervoor een formulier in en 's morgens wordt het ontbijt afgeleverd. WiFi is gratis en met een wachtwoord beveiligd. Inbegrepen bij de bungalow is ook een parkeerkaart voor de auto.

Terwijl wij heerlijk in onze strandstoel de zon aanbaden lag onze hond als een leeuwenkoning voor het huisje en inspecteerde zijn nieuwe territorium. In de verte blafte soms een hond of schreeuwde een meeuw.

Voor wie heerlijk wil uitwaaien met of zonder hond, genieten van zand, zee en zon, maar ook harde wind en regen geen probleem vindt, want natuurlijk kan het ook tegenzitten wat betreft het weer, kan hier een fantastische tijd doorbrengen bij deze populaire bestemming. Maak lange wandelingen over het brede zandstrand of over de uitgezette wandelroutes door de duinen. Geniet van de rust afgewisseld met een tochtje door de bollenstreek, een bezoekje aan de Keukenhof, Leiden of Haarlem en sluit de dag af met een heerlijk gerecht bij Take2 terwijl de zon langzaam daalt en in zee verdwijnt.

Andre van Luttikhuizen