Doorgaan naar hoofdcontent

Overnachten in een beachbungalow

Champagne-ontbijt in een sterrenhotel, kamperen in een tentje, verwend worden in een Bed en Breakfast of ontwaken in een beachbungalow op het strand met op de achtergrond de ruisende zee. Het kan allemaal in Noordwijk, dé badplaats en congresstad van Nederland. Ik koos voor de beachbungalow.

Beach Bungalow Take2 Noordwijk
Samen met mijn vriendin en hond verbleef ik begin april een midweek in een beachbungalow aan de zuidzijde van Noordwijk bij Take2.
Aan het eind van de koningin Astrid Boulevard staan pal aan zee op het strand en net buiten het bereik van de vloedlijn, op een kleine verhoging, vijf compleet ingerichte beachbungalows iets verspringend tegen de Noordwijkse Coepelduinen geparkeerd.
We hadden de mooiste week van 2014 tot dan toe: frisse nachten, een beetje zeemist in de vroege ochtend en een strak blauwe lucht de rest van de dag met een temperatuur van rond de 20 graden. Schoenen had je amper nodig, een paar slippers volstond, maar op blote voeten kreeg je pas het echte zomerse  ik-zou-ook-aan-de-Spaanse-costa-kunnen-zitten-gevoel.

's Morgens na het uitlaten van de hond, die op het strand en in de achterliggende duinen los mocht, genoten we van een heerlijk ontbijt. Onder het genot van een knapperig broodje, een eitje en een thee en koffie keken we vanuit onze bungalow, die in Balinese stijl opgetrokken gordijnen had, uit op het strand en de Noordzee. Terwijl de files bijna voorbij waren en werkend Nederland zich achter haar bureaus nestelde, kwam Noordwijk langzaam tot leven.
Strandpaviljoen Take2 Noordwijk
Onze bungalow, de Boternap, bestaat uit een badkamer, slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met een stapelbed en een open ruimte met eethoek, zitgedeelte en keukentje. Openslaande deuren leiden je via een vlonderterras naar het strand.
Het strandpaviljoen van Take2 ligt op 10 meter van onze bungalow. Hier kun je de hele dag terecht voor kofiie met een lekkernij, lunch en diner. Het is een EKO bestemming met een duurzaam, rustig en ingetogen karakter en veel biologische producten. Je kunt hier prima eten voor een goede prijs en als gast heb je ook nog eens 10% korting. Een ontbijt vanuit Take2 is ook mogelijk. Hiervoor vul je de avond ervoor een formulier in en 's morgens wordt het ontbijt afgeleverd. WiFi is gratis en met een wachtwoord beveiligd. Inbegrepen bij de bungalow is ook een parkeerkaart voor de auto.

Terwijl wij heerlijk in onze strandstoel de zon aanbaden lag onze hond als een leeuwenkoning voor het huisje en inspecteerde zijn nieuwe territorium. In de verte blafte soms een hond of schreeuwde een meeuw.

Voor wie heerlijk wil uitwaaien met of zonder hond, genieten van zand, zee en zon, maar ook harde wind en regen geen probleem vindt, want natuurlijk kan het ook tegenzitten wat betreft het weer, kan hier een fantastische tijd doorbrengen bij deze populaire bestemming. Maak lange wandelingen over het brede zandstrand of over de uitgezette wandelroutes door de duinen. Geniet van de rust afgewisseld met een tochtje door de bollenstreek, een bezoekje aan de Keukenhof, Leiden of Haarlem en sluit de dag af met een heerlijk gerecht bij Take2 terwijl de zon langzaam daalt en in zee verdwijnt.

Populaire posts van deze blog

Walking Dinner Amersfoort

Dit jaar was het mijn beurt om met twee collega's het jaarlijkse eindejaars uitje, dat bestaat uit een combinatie van gezellig tafelen met een activiteit te organiseren. We kozen voor een Walking Dinner in onze werkstad Amersfoort. 

Het Walking Dinner bestaat deze avond uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, die elk in een ander restaurant werd geserveerd. Tussen de gerechten door wandelen we in twee groepen, elk onder begeleiding van een gids, door het oude centrum van Amersfoort.
Vanaf ons kantoor lopen we gezamenlijk naar restaurant Dara, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dara is een culinaire ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort waar verrassende kleine gerechten (mezzes) uit verschillende streken worden geserveerd.

De eerste ronde van de wandeling door Amersfoort start om 18 uur. De ene helft van de collega's gaat mee met Femke, de andere helft met Norman. Denk je al veel te weten over Amersfoort dan kom je er met deze gidsen achter dat er no…

De foto en zijn verhaal - januari 2018

Tijdens mijn reis door Brazilië bezocht ik de Foz do Iguacu. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de activiteiten die ik heb ondernomen is met een speedboot op hoge snelheid over de rivier de Iguacu gevaren. Hoogtepunt van deze excursie was een gratis douche onder een van de watervallen.
Nadat we zijn ingestapt en onze poncho's en zwemvesten hebben aangetrokken varen we op hoge snelheid stroomopwaarts. We varen langs diverse watervallen richting Duivelskeel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.
Een eind voor deze waterval buigen we af. Aan het eind ligt een brede waterval. Het linker deel ziet er spectaculair uit. We liggen even stil en kijken naar het met geweld neerstortende water dat een gordijn van water veroorzaakt. De camera's en alle andere elektronica verdwijnen in een waterdichte ton die is vastgegespt aan de bodem. Ik doe de rits van de poncho dicht en trek het …

Seychellen

In 2001 maakte ik samen met mijn vriendin onder begeleiding van gids Layzar een safaritrip naar Tanzania. Na de overweldigende natuur en wildlife sloten we onze vakantie af op een tropische bestemming: De Seychellen.

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Na een lange busreis van Arusha in Tanzania naar Nairobi vlogen we naar Mahé. Mahé is met Praslin, Silhouette en La Digue een van de bekendste eilanden van de archipel. Het klimaat is warm en vochtig vanwege de ligging op een paar graden van de evenaar.


Mahé De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendi…

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 poste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Bonaire in foto's: deel 1

Bonaire is een eiland in de Caribische Zee en een bijzondere gemeente van Caribisch Nederland. Bonaire is populair in onze winter en als bestemming van vele cruiseschepen. Maar de grootste aantrekkingskracht van Bonaire ligt onder water. Hier bevindt zich een van de mooiste natuurreservaten ter wereld, die zowel bij duikers als bij snorkelaars geliefd is.
In vijf delen neem ik je mee over het eiland: van de zoutpannen in het zuiden, via de hoofdstad Kralendijk, naar het Gotomeer en Rincon in het noorden. Langs stranden met azuurblauw en turquoise water en als toegift een bijzondere safari.


Elke auto op Bonaire heeft een prachtig nummerbord met afbeeldingen van bezienswaardigheden van Bonaire en het symbool van Bonaire: de flamingo. Veel beter toch dan de suffe gele kentekenplaten die we in Nederland hebben.


De gezellige bewegwijzeringen die je overal ziet op Bonaire geven het eiland extra kleur en maken het Caribische sfeertje compleet.


De stranden van Bonaire kunnen verschillen van p…