Doorgaan naar hoofdcontent

Overnachten in een beachbungalow

Champagne-ontbijt in een sterrenhotel, kamperen in een tentje, verwend worden in een Bed en Breakfast of ontwaken in een beachbungalow op het strand met op de achtergrond de ruisende zee. Het kan allemaal in Noordwijk, dé badplaats en congresstad van Nederland. Ik koos voor de beachbungalow.

Beach Bungalow Take2 Noordwijk
Samen met mijn vriendin en hond verbleef ik begin april een midweek in een beachbungalow aan de zuidzijde van Noordwijk bij Take2.
Aan het eind van de koningin Astrid Boulevard staan pal aan zee op het strand en net buiten het bereik van de vloedlijn, op een kleine verhoging, vijf compleet ingerichte beachbungalows iets verspringend tegen de Noordwijkse Coepelduinen geparkeerd.
We hadden de mooiste week van 2014 tot dan toe: frisse nachten, een beetje zeemist in de vroege ochtend en een strak blauwe lucht de rest van de dag met een temperatuur van rond de 20 graden. Schoenen had je amper nodig, een paar slippers volstond, maar op blote voeten kreeg je pas het echte zomerse  ik-zou-ook-aan-de-Spaanse-costa-kunnen-zitten-gevoel.

's Morgens na het uitlaten van de hond, die op het strand en in de achterliggende duinen los mocht, genoten we van een heerlijk ontbijt. Onder het genot van een knapperig broodje, een eitje en een thee en koffie keken we vanuit onze bungalow, die in Balinese stijl opgetrokken gordijnen had, uit op het strand en de Noordzee. Terwijl de files bijna voorbij waren en werkend Nederland zich achter haar bureaus nestelde, kwam Noordwijk langzaam tot leven.
Strandpaviljoen Take2 Noordwijk
Onze bungalow, de Boternap, bestaat uit een badkamer, slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met een stapelbed en een open ruimte met eethoek, zitgedeelte en keukentje. Openslaande deuren leiden je via een vlonderterras naar het strand.
Het strandpaviljoen van Take2 ligt op 10 meter van onze bungalow. Hier kun je de hele dag terecht voor kofiie met een lekkernij, lunch en diner. Het is een EKO bestemming met een duurzaam, rustig en ingetogen karakter en veel biologische producten. Je kunt hier prima eten voor een goede prijs en als gast heb je ook nog eens 10% korting. Een ontbijt vanuit Take2 is ook mogelijk. Hiervoor vul je de avond ervoor een formulier in en 's morgens wordt het ontbijt afgeleverd. WiFi is gratis en met een wachtwoord beveiligd. Inbegrepen bij de bungalow is ook een parkeerkaart voor de auto.

Terwijl wij heerlijk in onze strandstoel de zon aanbaden lag onze hond als een leeuwenkoning voor het huisje en inspecteerde zijn nieuwe territorium. In de verte blafte soms een hond of schreeuwde een meeuw.

Voor wie heerlijk wil uitwaaien met of zonder hond, genieten van zand, zee en zon, maar ook harde wind en regen geen probleem vindt, want natuurlijk kan het ook tegenzitten wat betreft het weer, kan hier een fantastische tijd doorbrengen bij deze populaire bestemming. Maak lange wandelingen over het brede zandstrand of over de uitgezette wandelroutes door de duinen. Geniet van de rust afgewisseld met een tochtje door de bollenstreek, een bezoekje aan de Keukenhof, Leiden of Haarlem en sluit de dag af met een heerlijk gerecht bij Take2 terwijl de zon langzaam daalt en in zee verdwijnt.

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Italië: Umbrië

Umbrië is een regio midden in Italië en wordt ook wel het groene hart genoemd. Schilderachtige dorpjes, kastelen en kloosters liggen verspreid over de vlaktes en glooiende heuvels. Ongerepte natuur, kunst en architectuur, de beroemde keuken en de vele festivals maken Umbrië uniek. Umbrië is verdeeld in noordelijk en zuidelijk deel.

Noord Umbrië
De toeristische steden in het noorden zijn Gubbio met zijn Palazzo dei Consoli, de hoofdstad Perugia met zijn Palazzo dei Priori en de Galleria Nazionale dell'Umbria en Assisi met de San Francesco Basiliek. Daarnaast heeft het twee mooie parken: die van Monte Cucco en van Monte Subasio.
Wie vanuit het westen Umbrië binnenrijdt zal als eerste kennsimaken met het Trasimeense meer. De leukste plaatsjes rond het meer zijn Passignano en Castiglione. In het meer liggen twee eilanden: Polvese en Maggiore.Zuid Umbrië
Zuid Umbrië is bergachtig met de topper Monti Sibillini. Veel water ook met als hoogtepunt de Cascata della Marmore watervallen. De be…

Hong Kong lichtshow

Een van de grootste attracties van Hong Kong is 'The Symphony of Lights', een spectaculaire licht- en geluidsshow die iedere avond rond 20.00 uur de skyline van Hong Kong oplicht. De verlichting van meer dan 40 wolkenkrabbers dansen onder begeleiding van laserstralen op muziek en dompelt Victoria Harbour 15 minuten in een sprookjesachtig decor.

Het spektakel is opgenomen in het Guinness Book of World Records als 's werelds "Grootste Permanente Licht- en Geluidshow". De beste plek om deze grootste lichtshow ter wereld te mee te maken is vanaf de boulevard bij Tsim Sha Tsui op Kowloon.