Keukenhof

Het kleurigste dagje uit is zonder meer een bezoek aan De Keukenhof. Gelegen aan de rand van Lisse midden in de bollenstreek ligt een prachtig kleurrijk aangelegd park met allerlei soorten bloemen: tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen in diverse kleuren met elk hun eigen specifieke geur.

Keukenhof

Het gebied maakte vroeger deel uit van het landgoed van Slot Teylingen. De opbrengst van de jacht uit de bossen en duinen werd verzameld voor de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren. Hier komt de naam ‘Keukenhof’ vandaan. De tuin rondom het kasteel werd in Engelse landschapsstijl ingericht en was de basis voor de huidige Keukenhof.

In 1949 nam de burgemeester van Lisse samen met een aantal bloembollenkwekers het initiatief voor de eerste bloemententoonstelling. Die groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement waar in het voorjaar honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld speciaal voor naar Nederland komen.

Keukenhof

Behalve een wandeling door het park is het ook mogelijk om een 45 minuten durende rondvaart met een fluisterboot te maken. Op deze manier kun je heerlijk genieten van de bollenvelden en het typisch Hollandse landschap rondom de Keukenhof.

Meer info en prijzen op de site van Keukenhof

Andre van Luttikhuizen