Gambia

Gambia, officieel The Gambia, is een smal, maar lang land in West-Afrika. Gambia wordt door de Gambia rivier verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. In het westen grenst het land aan de Atlantische Oceaan, terwijl het land in het noorden, oosten en zuiden wordt ingesloten door buurland Senegal.
Gambia
De hoofdstad Banjul ligt op een eiland aan de monding van de rivier en vormt dus een natuurlijke haven. Omdat Banjul zich niet verder kan uitbreiden is Serrekunda nu de grootste en tevens snelstgroeiende stad. Gambia heeft diverse stammen , waarvan Mandinka, Wolof, de Jola en Fula de belangrijkste zijn. Muziek is belangrijke traditie. Je zult veelvuldig de djembé's horen in de straten.

Gambia wordt de 'Smiling Coast of Africa' genoemd vanwege de opgewektheid en vriendelijkheid van de mensen. Ik kan dat zeker beamen.
Zonsondergang Bijilo woud
Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Gambia is de slavernij, waarvan de roots te vinden zijn in de Gambia rivier op Kunta Kinteh eiland.
Bezoekers komen naar Gambia voor de zon en het warme zeewater. Het droge seizoen loopt van oktober tot mei. De kuststreek langs de Atlantische Oceaan ten westen en zuidwesten van Banjul is het toeristische hart van Gambia. De plaatsen Bakau, Fajara, Kotu en Kololi zijn de centra met de meeste hotels langs de zandstranden en waar ook de meeste restaurants, cafés en nachtclubs zijn te vinden. De Senegambia strip in Kololi is een van de bekendste gebieden hier. Naast al dit vertier biedt Gambia ook veel natuur en wildlife. De vogelliefhebber zal zich hier snel thuis voelen.BBQ met localsBijilo woud | BushwandelingCatch of the day | Gambiaanse gewoonten
Koffie- en theeritueel Makasutu | Piloot voor een uurSerrekunda markt

Andre van Luttikhuizen