Amsterdam Lightfestival

Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor van het culturele internationale licht- en waterfestival. Van 6 december 2013 t/m 19 januari 2014 is de historische binnenstad omgetoverd tot een waar lichtspektakel, waarbij gebouwen, boten en bruggen gedecoreerd zijn met lampjes en lichtsculpturen de straten sieren.


Het thema van het festival is 'Building with light' en bevat behalve een Canal Parade een avondwandeling (Illuminade) en een vaarroute (Water Colors).

De Illuminade is een bijzondere avondwandelroute door historisch Amsterdam en brengt je langs diverse inspirerende lichtkunstobjecten van zowel jonge als gevestigde (internationale) kunstenaars. De kunstwerken zijn te zien van 12 dec. t/m 5 jan. tussen 17.00 en 22.00 uur.
De vaarroute, Water Colors, toont de bezoeker tijdens een boottocht verscheidene lichtkunstwerken langs de Amsterdamse grachten en de Amstel. Van 6 dec. t/m 19 jan. kun je tussen 17.00 en 23.00 uur mee varen.

De shopaholics kunnen zich op 14 december uitleven. Via een speciale winkelroute kun je alvast de nodige kerstinkopen doen bij deelnemende winkels, die 's avonds tot 22.00 uur open blijven. De route loopt langs het Damrak, Nieuwendijk, Dam, Kalverstraat en Rokin. Natuurlijk kun je onderweg, naast diverse evenementen langs de route, genieten van warme chocolademelk en glühwein.

Red Light District Amsterdam
De site Amsterdam Light Festival bevat alle informatie inclusief een volledig programma van dit festival.

Klik hier voor een kleine foto-impressie.

Andre van Luttikhuizen