WK voetbal Brazilië


Op 12 juni 2014 start het wereldkampioenschap voetbal. Gastheer is het Brazilië, het grootste en meeste voetbalgekke land ter wereld. Het Nederlands Elftal heeft zich  hiervoor gekwalificeerd en zal tijdens het WK verblijven in Rio de Janeiro. De finale zal ook in deze wereldstad worden gespeeld in een van de grootste voetbalstadions van de wereld: het Maracana stadion.
Speciaal voor dit WK heeft het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, Embratur, de site 'Welcome to Brazil 360' gelanceerd die je meeneemt op een interactieve trip langs de 12 speelsteden van de WK voetbal. Het resultaat is een filmpje van 5 minuten per stad met diverse toeristische attracties. Bijzonder aan de filmpjes is dat je zelf controle hebt over invalshoeken van je beeld. Speciaal voor de iPhone is er een App beschikbaar in de Appstore om de filmpjes te bekijken.

Sao Paulo, 2x Rio de Janeiro en Curitiba
Wil je op de hoogte worden gehouden van alle informatie over het wereldkampioenschap voetbal, dan kan dat via de Nederlandse website WK 2014 in Brazilië. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief, kaarten bestellen, video's van hoogtepunten van Nederland tijdens eerdere WK's bekijken, overnachtingsadressen vinden en de voorbereiding van het Nederlands Elftal volgen, maar ook vind je er informatie over Brazilië en haar speelsteden. Natuurlijk kun je ook fan worden op Facebook.

Voetbalgekke supporters Rio de Janeiro

Andre van Luttikhuizen