Doorgaan naar hoofdcontent

Parkeergelegenheden Schiphol vergelijken

Binnenkort staat er weer een vakantie op het programma. Deze keer is de bestemming Gambia. De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart: een nieuw paspoort regelen, afspraken voor vaccinaties maken, geldzaken checken en het regelen van een parkeerplaats voor mijn auto in de buurt van de luchthaven Schiphol waarvan ik vertrek. Natuurlijk zijn er andere manieren om op Schiphol te komen zoals de trein, een (Schiphol)taxi of kennissen die je wegbrengen. Echter, de trein is geen optie omdat ik vroeg in de ochtend vlieg en er voor 6 uur 's ochtends nog geen trein rijdt vanuit mijn woonplaats. Ik vlieg op een doordeweekse dag dus wil familieleden of kennissen, waarvan de meeste werken en ook vanwege het vroege tijdstip, niet lastigvallen. Ik heb geen ervaring met de Shipholtaxi, maar ik heb niet zo'n zin in een volgepakt busje te zitten. Blijft over de eigen auto en vindt dat ik eigenlijk wel zo plezierig. Een parkeerplaats zoeken via Google levert veel hits op, maar je ben al snel de weg kwijt in de wirwar van de vele aanbieders. De site SchipholParkerenVergelijken biedt hiervoor een goede oplossing.


Vind de juiste Parking bij Schiphol
SchipholParkerenVergelijken vergelijkt alle beschikbare parkeergelegenheden op en rond Schiphol en helpt je binnen enkele kliks de juiste parkeerplaats te vinden die voldoet aan jouw criteria op basis van een aantal keuzes.
De site toont bij het openen van de site direct het meest belangrijke onderdeel van de site prominent in beeld, nl het vinden van de juiste parking. Zo hoort het. Nadat je je keuzes hebt bepaald en de grote rode button 'Nu vergelijken' selecteert, zoekt het systeem binnen 36 aanbieders van parkings naar beschikbare parkeergelegenheden en toont vervolgens een lijst met potentiële aanbieders die voldoen aan jouw criteria.

De lijst is gemakkelijk aan te passen en kan desgewenst gesorteerd worden op bijvoorbeeld prijs of afstand tot Schiphol. Per aanbieder wordt o.a. een beoordeling en de plus- en minpunten getoond alsmede een korte info en mogelijke extra opties. Via 'Meer Info' krijg je een uitgebreid informatiescherm over de aanbieder met alle details op een rij. Onderdeel van deze pagina zijn bijvoorbeeld een uitgebreide beoordeling, de locatie en meer specifieke zaken zoals de betaalmogelijkheden.
Wil je snel een aanpassing maken op je resultaat dan staat er aan de linkerzijde altijd het 'Filter'.

Het is ook mogelijk om uit de lijst van getoonde aanbieders een onderling vergelijk te doen. Selecteer daarvoor de checkbox voor de betreffende aanbieder die je wil vergelijken en kies 'Vergelijken'. De aanbieders worden nu naast elkaar vergeleken, zodat je in één overzicht de verschillen snel kunt zien.
Via de knop 'Bekijken' word je doorgelinkt naar de aanbieder en kun je direct je boeking doen.

Vergelijken aanbieders Schipholparkeren
De site geeft via breadcrums (navigatie achter de tekst 'U bent hier') aan waar je je bevindt zodat je makkelijk kunt navigeren. Mocht je de weg toch kwijt zijn en opnieuw willen beginnen staat er aan de linkerzijde altijd het filter waarin je je aangepaste of nieuwe keuzes kunt maken.

Ook als je wel met de trein kunt of een taxi neemt, overweeg dan ook eens de optie voor het parkeren van je eigen auto, want parkeren bij Schiphol hoeft niet duur te zijn. Vanaf 4 euro per dag is het al mogelijk je auto te parkeren. En SchipholParkerenVergelijken helpt dan om de beste deal te maken. Soms zijn er acties of vroegboekkortingen en voor de frequente reiziger bestaan er zelfs abonnementen. Zelfs het wassen van de auto of een APK keuring behoren tot de mogelijkheden, terwijl je zelf geniet van je vakantie.

Kortom: SchipholParkerenVergelijken is een site die feilloos doet waar hij voor gemaakt is: in een paar kliks snel online een parkeergelegenheid van een betrouwbare aanbieder vinden in de buurt van Schiphol, met een link naar de aanbieder zodat je keuze direct kan worden omgezet in een boeking.
De site is plezierig, duidelijk, eenvoudig en is vrij van storende banners en reclame.
Handig is ook even door de lijst van alle aanbieders te bladeren onder 'Info per aanbieder' en neem ook even de tijd om de 'Veelgestelde vragen' te bekijken. Mocht je er dan nog niet uitkomen brengt het contactformulier altijd uitkomst.

Parkeren op Schiphol
Mijn keuze, tenslotte, is op basis van beoordeling en prijs en de extra korting middels vroegboekkorting gevallen op Smart Parking.
Ik wens je veel succes bij het vinden van de juiste parkeerplaats, zodat je kunt genieten van een zorgeloze en heerlijke reis zonder je zorgen te hoeven maken om je auto.
Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Italië: Umbrië

Umbrië is een regio midden in Italië en wordt ook wel het groene hart genoemd. Schilderachtige dorpjes, kastelen en kloosters liggen verspreid over de vlaktes en glooiende heuvels. Ongerepte natuur, kunst en architectuur, de beroemde keuken en de vele festivals maken Umbrië uniek. Umbrië is verdeeld in noordelijk en zuidelijk deel.

Noord Umbrië
De toeristische steden in het noorden zijn Gubbio met zijn Palazzo dei Consoli, de hoofdstad Perugia met zijn Palazzo dei Priori en de Galleria Nazionale dell'Umbria en Assisi met de San Francesco Basiliek. Daarnaast heeft het twee mooie parken: die van Monte Cucco en van Monte Subasio.
Wie vanuit het westen Umbrië binnenrijdt zal als eerste kennsimaken met het Trasimeense meer. De leukste plaatsjes rond het meer zijn Passignano en Castiglione. In het meer liggen twee eilanden: Polvese en Maggiore.Zuid Umbrië
Zuid Umbrië is bergachtig met de topper Monti Sibillini. Veel water ook met als hoogtepunt de Cascata della Marmore watervallen. De be…

Wandelen door San Blas

San Blas is de charmante kunstenaarswijk die ligt op een heuvel aan de noordkant van Cusco. De wijk bestaat uit idyllische straatjes en pleintjes met veel horeca, souvenirs- en kunstwinkeltjes. Ook vind je hier kleine pensions, hostels en guesthouses. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kerk op het San Blasplein en de zaterdagmarkt op het Plaza de San Blas.

De pittoreske steegjes zijn het perfecte decor van een rustige stadswandeling. Een wandeling vereist wel wat inspanning want het niveauverschil is groot. Ook de ligging op 3400m zorgt dat je even een keer extra adem moet halen. Gelukkig zijn er veel uitkijkpunten waar je kunt uitrusten mocht dat nodig zijn. San Blas is rustiger dan het historische centrum, maar zeker zo mooi. Vanaf de hoger gelegen pleintjes heb je een prachtig uitzicht op Cusco.


San Blas is een aanrader om te voet te ontdekken. Ik heb alvast een route voor je uitgestippeld. Hij is niet lang, goed te doen en geeft je een goed beeld van deze hippe wijk.

Sta…