Doorgaan naar hoofdcontent

Parkeergelegenheden Schiphol vergelijken

Binnenkort staat er weer een vakantie op het programma. Deze keer is de bestemming Gambia. De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart: een nieuw paspoort regelen, afspraken voor vaccinaties maken, geldzaken checken en het regelen van een parkeerplaats voor mijn auto in de buurt van de luchthaven Schiphol waarvan ik vertrek. Natuurlijk zijn er andere manieren om op Schiphol te komen zoals de trein, een (Schiphol)taxi of kennissen die je wegbrengen. Echter, de trein is geen optie omdat ik vroeg in de ochtend vlieg en er voor 6 uur 's ochtends nog geen trein rijdt vanuit mijn woonplaats. Ik vlieg op een doordeweekse dag dus wil familieleden of kennissen, waarvan de meeste werken en ook vanwege het vroege tijdstip, niet lastigvallen. Ik heb geen ervaring met de Shipholtaxi, maar ik heb niet zo'n zin in een volgepakt busje te zitten. Blijft over de eigen auto en vindt dat ik eigenlijk wel zo plezierig. Een parkeerplaats zoeken via Google levert veel hits op, maar je ben al snel de weg kwijt in de wirwar van de vele aanbieders. De site SchipholParkerenVergelijken biedt hiervoor een goede oplossing.


Vind de juiste Parking bij Schiphol
SchipholParkerenVergelijken vergelijkt alle beschikbare parkeergelegenheden op en rond Schiphol en helpt je binnen enkele kliks de juiste parkeerplaats te vinden die voldoet aan jouw criteria op basis van een aantal keuzes.
De site toont bij het openen van de site direct het meest belangrijke onderdeel van de site prominent in beeld, nl het vinden van de juiste parking. Zo hoort het. Nadat je je keuzes hebt bepaald en de grote rode button 'Nu vergelijken' selecteert, zoekt het systeem binnen 36 aanbieders van parkings naar beschikbare parkeergelegenheden en toont vervolgens een lijst met potentiële aanbieders die voldoen aan jouw criteria.

De lijst is gemakkelijk aan te passen en kan desgewenst gesorteerd worden op bijvoorbeeld prijs of afstand tot Schiphol. Per aanbieder wordt o.a. een beoordeling en de plus- en minpunten getoond alsmede een korte info en mogelijke extra opties. Via 'Meer Info' krijg je een uitgebreid informatiescherm over de aanbieder met alle details op een rij. Onderdeel van deze pagina zijn bijvoorbeeld een uitgebreide beoordeling, de locatie en meer specifieke zaken zoals de betaalmogelijkheden.
Wil je snel een aanpassing maken op je resultaat dan staat er aan de linkerzijde altijd het 'Filter'.

Het is ook mogelijk om uit de lijst van getoonde aanbieders een onderling vergelijk te doen. Selecteer daarvoor de checkbox voor de betreffende aanbieder die je wil vergelijken en kies 'Vergelijken'. De aanbieders worden nu naast elkaar vergeleken, zodat je in één overzicht de verschillen snel kunt zien.
Via de knop 'Bekijken' word je doorgelinkt naar de aanbieder en kun je direct je boeking doen.

Vergelijken aanbieders Schipholparkeren
De site geeft via breadcrums (navigatie achter de tekst 'U bent hier') aan waar je je bevindt zodat je makkelijk kunt navigeren. Mocht je de weg toch kwijt zijn en opnieuw willen beginnen staat er aan de linkerzijde altijd het filter waarin je je aangepaste of nieuwe keuzes kunt maken.

Ook als je wel met de trein kunt of een taxi neemt, overweeg dan ook eens de optie voor het parkeren van je eigen auto, want parkeren bij Schiphol hoeft niet duur te zijn. Vanaf 4 euro per dag is het al mogelijk je auto te parkeren. En SchipholParkerenVergelijken helpt dan om de beste deal te maken. Soms zijn er acties of vroegboekkortingen en voor de frequente reiziger bestaan er zelfs abonnementen. Zelfs het wassen van de auto of een APK keuring behoren tot de mogelijkheden, terwijl je zelf geniet van je vakantie.

Kortom: SchipholParkerenVergelijken is een site die feilloos doet waar hij voor gemaakt is: in een paar kliks snel online een parkeergelegenheid van een betrouwbare aanbieder vinden in de buurt van Schiphol, met een link naar de aanbieder zodat je keuze direct kan worden omgezet in een boeking.
De site is plezierig, duidelijk, eenvoudig en is vrij van storende banners en reclame.
Handig is ook even door de lijst van alle aanbieders te bladeren onder 'Info per aanbieder' en neem ook even de tijd om de 'Veelgestelde vragen' te bekijken. Mocht je er dan nog niet uitkomen brengt het contactformulier altijd uitkomst.

Parkeren op Schiphol
Mijn keuze, tenslotte, is op basis van beoordeling en prijs en de extra korting middels vroegboekkorting gevallen op Smart Parking.
Ik wens je veel succes bij het vinden van de juiste parkeerplaats, zodat je kunt genieten van een zorgeloze en heerlijke reis zonder je zorgen te hoeven maken om je auto.
Populaire posts van deze blog

Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt als een druppel onder India. Het eiland heeft een rijke en roerige geschiedenis gehad. De voorouders van de huidige Singalezen waren de Singali en zij introduceerden het Boeddhisme. Tijdens de Middeleeuwen kwamen er Tamils vanuit India naar Sri Lanka. Vanaf het moment dat zij een koninkrijk stichtten in Jaffna is de relatie tussen hen en de Singalezen er niet beter op geworden. Verscheidene oorlogen resulteerden uiteindelijk in een bloedige burgeroorlog die eindigde in 2009.


Vanaf de 16e eeuw heeft Sri Lanka Europese een aantal overheersers gehad. De Portugezen kwamen als eerste gevolgd door de Nederlanders en de Engelsen. In 1948 werd Sri Lanka afhankelijk.


Sri Lanka heeft verschillende namen gehad waarvan Ceylon de bekendste is. Colombo is de commerciële hoofdstad, maar is dat niet altijd geweest. Anuradhapura en Polonnaruwa zijn oude hoofdsteden en staan op de Unesco werelderfgoed-lijst.


Ondanks de overheersingen en oorlogen is …

De legende van de leeuwenrots

Er was eens een koning die had twee zonen. De oudste zoon Kasyapa zou de troonopvolger zijn, maar er was een probleem. Hij was een bastaard, dus de kans op het koningschap was nihil. Kasyapa wilde niet het risico nemen dat zijn jongere halfbroer koning zou worden dus besloot hij zowel zijn vader als zijn halfbroer Mogallan te vermoorden. Nadat hij zijn vader had vermoord vluchtte Mogallan. Daarop  kroonde Kasyapa zichzelf tot koning.


Kasyapa werd koning en zocht een goede plek voor zijn paleis dat niet zomaar  kon worden ingenomen. Het werd de Leeuwenrots in Sigiriya. Bovenop de ruim 200 meter hoge kolos werd een prachtig paleis gebouwd met alles erop en eraan. Het mocht de koning aan niets ontbreken. Zo was er behalve een kasteel een zwembad, een tuin met fonteinen en een spiegelmuur. Uiteindelijk kwam zijn jongere halfbroer Mogallan na 11 jaar met een leger terug. Hij won de strijd en Kasyapa pleegde zelfmoord.


Tegenwoordig is de leeuwenrots het hoogtepunt van een reis door Sri Lank…

De Tempel van de Tand

Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka en na Colombo de grootste stad van het eiland. Toch hangt hier een relaxte sfeer die voornamelijk wordt veroorzaakt door de ligging aan een groot meer en natuurlijk aan de inwoners zelf. Sinds 1988 staat Kandy op de Unesco Werelderfgoedlijst. In deze spirituele stad staat de wereldberoemde Tempel van de Tand.


De Dalada Maligawa, zoals de Tempel van de Tand officieel heet, ligt prachtig aan het meer op korte afstand van het centrum van Kandy. Volgens de overlevering zou hier een hoektand van Boeddha bewaard worden. Verwacht niet dat je de tand te zien krijgt, want die wordt veilig bewaard.


Volgers van Boeddha komen uit diverse landen speciaal hierheen om een glimp op te vangen van de tand. Op deze heilige plek voeren monniken diverse rituelen uit. Onder begeleiding van muziek wordt de ceremonie uitgevoerd. Het spirituele effect wordt versterkt door de geur van wierook, doordringende muziek en biddende mensen.

Als bezoeker mag je d…

De foto en zijn verhaal - februari 2018

Februari is de maand van de wintersport. Het is al weer 10 jaar geleden dat ik voor het laatst op skivakantie was. Dat was in Zell am See in Oostenrijk.


Zell am See is een authentiek stadje met een autovrij centrum. Het ligt prachtig aan de oevers van de Zellersee en is omringd door bergen. Een tikje mondain is het, maar wel sportief en Zell am See kent een eigen skigebied, de Schmittenhöhe. De in totaal 77 km piste zijn zeer afwisselend en bieden mooie uitzichten op het meer en het dorp. Andere skigebieden in de buurt zijn de Maiskogel en de gletsjer van de Kitzsteinhorn in Kaprun waar je met de skibus gratis naartoe kunt.

Zell am See kent verschillende gezellige terrasjes, waarvan enkele uitkijken uit op het meer. Het stadje is met name populair onder (oudere) jongeren.


Down town Kaapstad te voet

Eind 2015 waren we drie dagen in Kaapstad. We sliepen in de Walden House in de wijk Tamboerskloof, op een steenworp afstand van de beroemde Tafelberg. Op de laatste dag van ons verblijf besloten we vanaf ons overnachtingsadres te lopen naar de Waterfront, het toeristisch uitgaansgebied in de havens. Het werd een flinke wandeling.


We liepen vanaf de Walden House linksaf de Buitengracht op. Vergeet niet af en toe achterom te kijken want anders zou je een prachtig uitzicht op de Tafelberg missen. We daalden langzaam af en onze eerste stop werd El Camino, een kleine koffietent aan de rand van de moslimwijk Bo-Kaap. Terwijl ik buiten wat foto's nam, knoopte mijn vriendin een praatje aan met de eigenaar, een jongeman uit Litouwen.
Vanaf El Camino liepen we naar Streetwires. Hier kun je handgemaakte Zuidafrikaanse relatiegeschenken van draad en kralen kopen. Natuurlijk kun je een kijkje nemen in hun atelier waar alles vervaardigd wordt.


Slenterend door Bo-Kaap kwamen we uit bij het Batav…