Paper Art

Een boekenbal, een bloemetjesgordijn en een vliegend tapijt. Dit kwam allemaal voorbij op de succesvolle tentoonstelling CODA PaperArt in het Coda museum in Apeldoorn. Van 7 juli t/m 27 oktober 2013 kon de bezoeker genieten van het werk van 40 kunstenaars en vormgevers in de papierkunst.

Coda PaperArt Apeldoorn
De tentoonstelling toonde een dwarsdoorsnede van de mogelijkheden die er zijn op papierbewerking. De kunstwerken namen de bezoeker mee in de gedachtewereld van de kunstenaar. Het resultaat is herkenbaar, verrassend en soms verbluffend. Een voorbeeld is het vliegende tapijt dat zweeft door twee ventilatoren, maar niet van zijn plek komt.

CODA PaperArt Apeldoorn

De mogelijkheden van papier zijn eindeloos. Zo was er een een kunstwerk gemaakt van speelkaarten, een boekenbal opgebouwd van afgeschreven boeken en een draaischijf van entreekaarten van het Guggenheim Museum in New York.


Dat papier fantastisch materiaal is en kunstenaars door de tijd heen heeft geïnspireerd bleek zeker uit deze fraaie tentoonstelling in het CODA museum. PaperArt is een geslaagde expositie en een mooi visitekaartje voor CODA en Apeldoorn.

Mocht je de tentoonstelling niet hebben gezien, klik dan hier voor een foto-impressie.

Andre van Luttikhuizen