De Nederlandse wildernis

We vliegen de hele wereld over voor de mooiste natuur en wildlife: olifanten in Botswana, leeuwen in Zuid-Afrika, tijgers in India, gorilla's in Uganda, wolven in Canada of ijsberen op de Noordpool. Echter doet ons eigen Nederland niet onder voor bovengenoemde wildlife landen. Het bewijs hiervan wordt geleverd in de film 'De Nieuwe Wildernis' die vanaf 26 september 2013 in de bioscoop draait.
Twee jaar lang volgde een aantal filmteams vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa in een natuurgebied van internationale allure: de Oostvaardersplassen. In de film is een hoofdrol weggelegd voor o.a. de Konikpaarden, die in grote getale aanwezig zijn, een ijsvogelgezin die een strijd voert om te overleven, de bronst van de edelherten, jagende vossen en de zeearend. Het resultaat is een prachtige, aangrijpende natuurfilm, die daarnaast ook humoristisch en vertederend is. De echte natuurliefhebber zal misschien nog een traantje wegpinken.


Nieuwsgierig? Geniet dan alvast van de trailer en oordeel zelf. Kijk voor verder informatie op de website van de film. Ik zeg: "GAAN!"
Andre van Luttikhuizen