Kaapstad App

Komt het je bekend voor: koffer vol en geen plek meer voor reisgidsen. Dan is de Kaapstad App voor op je smartphone de oplossing. 'A walking tour of Cape Town' is een app voor iPhone en Android en leid je langs de hoogtepunten van Kaapstad en omgeving.

Nadat de app, die volledig Engels is, is geïnstalleerd wordt bij het het opstarten gevraagd om plattegronden en bezienswaardigheden te downloaden. Doe dit bij voorkeur via WiFi, want er wordt zo'n 12MB gedownload.

 

De tour start via de groene pijl op het beginscherm. De app bestaat uit 65 bezienswaardigheden met tekstuele uitleg, en 40 daarvan zijn aangevuld met gesproken tekst. De gids begint automatisch te praten als je een bezienswaardigheid nadert.Navigeren gaat via een gedetailleerde kaart met duidelijke gemarkeerde hotspots of via een lijst. Daarnaast kun je met behulp van speciale filters alleen de voor jou interessante hoogtepunten zien. Een aparte zoekfunctie is in de lijstweergave beschikbaar. Door op de bezienswaardigheid te tikken start een gesproken tekst, indien aanwezig, en via de groene pijl wordt er een beschrijving getoond.  


De app is ook te gebruiken als voorbereiding thuis of tijdens de vlucht naar Kaapstad. Zo ben je alvast goed voorbereid. Deze gebruikersvriendelijke en vlotte, intuïtieve app is een leuk alternatief voor een reisgids en zeker een aanrader als je naar de Moederstad komt.

Download: Android, iPhone


Andre van Luttikhuizen