Doorgaan naar hoofdcontent

Koh Samui

Een tropisch eiland met idyllische baaien, prachtige witte zandstranden, warm helder water, gezellige restaurants, leuke cafés en mooie winkels. Een eiland dat elke reiziger iets te bieden heeft, of hij nu houdt van rust of van gezellige drukte. Mag ik even voorstellen: Koh Samui, een middelgroot eiland in de Golf van Thailand, op een uur vliegen van de hoofdstad Bangkok.

Maenam Beach Koh Samui
In het noorden van Koh Samui proef je de typisch relaxte Thaise sfeer. De omgeving van Bophut en Maenam biedt de reiziger verlaten stranden en lokale eettentjes. De oostkant van het eiland kent daarentegen trendy uitgaansgelegenheden en vele restaurants en winkels. Toplocaties zijn Chaweng en Lamai Beach.

Lamai Beach / Uitzichtspunt Koh Samui
Behalve stranden en uitgaan biedt Koh Samui nog veel meer. Huur een auto of brommer en ondek de vele facetten van dit boeiende eiland. Een tour over het eiland brengt je langs de mooiste uitzichtspunten met vergezichten over zee, watervallen, magische tuinen, lugubere personen en grote Buddha's.
Watervallen

Koh Samui heeft twee watervallen die zeer de moeite waard zijn:

De Na Muang waterval bestaat uit twee watervallen, waarvan er een 18m hoog is en de ander zelfs 79 meter hoog is. De eerste is bereikbaar met de auto, de ander vergt een wandeling van een half uur. De watervallen danken hun naam aan de paarsachtige rotsen. Zwemmen is mogelijk aan de voet van de waterval. Het plaatsje Na Muang ligt zo’n 10 kilometer ten zuiden van de plaats Nathon.

De tweede waterval is die van Hin Lad. Een drie kilometer junglepad van palmen en klimplanten leidt je naar de waterval. Heb je geen zin om zover te lopen, dan kun je ook bij de twee meter hoge waterval vlakbij de parkeerplaats blijven. Hier is een bassin waarin je kunt zwemmen. Hin Lad is te bereiken via een afslag 2 km ten zuiden van Nathton, vanaf de Ring Road. (rondweg die over het eiland loopt)
Big Buddha
Het tempelcomplex Wat Phra Yai ligt in het noorden van het eiland. De belangrijkste attractie is de Big Buddha. Dit 12 meter hoge Buddhabeeld zit bovenop een klein eilandje. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het complex bestaat verder uit kleinere Buddhabeelden, winkeltjes en eetstalletjes.
Big Buddha tempelcomplex Koh Samui
Loung Pordaeng, de gemummificeerde monnik
Gemummificeerde monnik
Loung Pordaeng is een van de belangrijkste monniken uit de geschiedenis van Koh Samui. Ter ere hiervan is hij na zijn dood gemummificeerd en zit hij in de tempel Wat Khun Aram, in dezelfde meditatiehouding als toen hij stierf.


Magische tuin
Magische beeldentuin Koh Samui


Hoog in de heuvels van Koh Samui ligt de magische tuin bestaande uit een prachtige verzameling van handgemaakte standbeelden gemaakt door de lokale fruitteler Khun Nim Thongsuk, die in 1976 op 77 jarige leeftijd deze tuin aanlegde.Ang Thong National Park


Op 30 kilometer van de westkust van Koh Samui ligt een eilandengroep die samen het Nationaal Park Ang Thong vormen. Zo'n 40 eilandjes vormen een van de grootste natuurparken van Thailand. Van alle eilanden is er slechts één bewoond: Koh Puluay wordt bewoond door 'zeezigeuners' die leven van de visserij.

Idyllische rustige bountystranden, koraalriffen en jungle zorgen voor een enorme aantrekkingskracht. Ook de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio heeft gezorgd voor bekendheid van dit gebied. Het park is zeer geschikt voor zwemmen, snorkelen, duiken en kajakken. Duikers kunnen met name hun hart ophalen bij Koh Wao en Koh Yippon met hun spelonken en tunnels.

Diverse touroperators bieden dagtochten aan naar het gebied. Snorkelen en kajakken zijn meestal bij de prijs inbegrepen.
Ang Thong National Park Koh Samui Thailand

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Hong Kong lichtshow

Een van de grootste attracties van Hong Kong is 'The Symphony of Lights', een spectaculaire licht- en geluidsshow die iedere avond rond 20.00 uur de skyline van Hong Kong oplicht. De verlichting van meer dan 40 wolkenkrabbers dansen onder begeleiding van laserstralen op muziek en dompelt Victoria Harbour 15 minuten in een sprookjesachtig decor.

Het spektakel is opgenomen in het Guinness Book of World Records als 's werelds "Grootste Permanente Licht- en Geluidshow". De beste plek om deze grootste lichtshow ter wereld te mee te maken is vanaf de boulevard bij Tsim Sha Tsui op Kowloon.Wandelen door San Blas

San Blas is de charmante kunstenaarswijk die ligt op een heuvel aan de noordkant van Cusco. De wijk bestaat uit idyllische straatjes en pleintjes met veel horeca, souvenirs- en kunstwinkeltjes. Ook vind je hier kleine pensions, hostels en guesthouses. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kerk op het San Blasplein en de zaterdagmarkt op het Plaza de San Blas.

De pittoreske steegjes zijn het perfecte decor van een rustige stadswandeling. Een wandeling vereist wel wat inspanning want het niveauverschil is groot. Ook de ligging op 3400m zorgt dat je even een keer extra adem moet halen. Gelukkig zijn er veel uitkijkpunten waar je kunt uitrusten mocht dat nodig zijn. San Blas is rustiger dan het historische centrum, maar zeker zo mooi. Vanaf de hoger gelegen pleintjes heb je een prachtig uitzicht op Cusco.


San Blas is een aanrader om te voet te ontdekken. Ik heb alvast een route voor je uitgestippeld. Hij is niet lang, goed te doen en geeft je een goed beeld van deze hippe wijk.

Sta…