Koh Samui

Een tropisch eiland met idyllische baaien, prachtige witte zandstranden, warm helder water, gezellige restaurants, leuke cafés en mooie winkels. Een eiland dat elke reiziger iets te bieden heeft, of hij nu houdt van rust of van gezellige drukte. Mag ik even voorstellen: Koh Samui, een middelgroot eiland in de Golf van Thailand, op een uur vliegen van de hoofdstad Bangkok.

Maenam Beach Koh Samui
In het noorden van Koh Samui proef je de typisch relaxte Thaise sfeer. De omgeving van Bophut en Maenam biedt de reiziger verlaten stranden en lokale eettentjes. De oostkant van het eiland kent daarentegen trendy uitgaansgelegenheden en vele restaurants en winkels. Toplocaties zijn Chaweng en Lamai Beach.

Lamai Beach / Uitzichtspunt Koh Samui
Behalve stranden en uitgaan biedt Koh Samui nog veel meer. Huur een auto of brommer en ondek de vele facetten van dit boeiende eiland. Een tour over het eiland brengt je langs de mooiste uitzichtspunten met vergezichten over zee, watervallen, magische tuinen, lugubere personen en grote Buddha's.
Watervallen

Koh Samui heeft twee watervallen die zeer de moeite waard zijn:

De Na Muang waterval bestaat uit twee watervallen, waarvan er een 18m hoog is en de ander zelfs 79 meter hoog is. De eerste is bereikbaar met de auto, de ander vergt een wandeling van een half uur. De watervallen danken hun naam aan de paarsachtige rotsen. Zwemmen is mogelijk aan de voet van de waterval. Het plaatsje Na Muang ligt zo’n 10 kilometer ten zuiden van de plaats Nathon.

De tweede waterval is die van Hin Lad. Een drie kilometer junglepad van palmen en klimplanten leidt je naar de waterval. Heb je geen zin om zover te lopen, dan kun je ook bij de twee meter hoge waterval vlakbij de parkeerplaats blijven. Hier is een bassin waarin je kunt zwemmen. Hin Lad is te bereiken via een afslag 2 km ten zuiden van Nathton, vanaf de Ring Road. (rondweg die over het eiland loopt)
Big Buddha
Het tempelcomplex Wat Phra Yai ligt in het noorden van het eiland. De belangrijkste attractie is de Big Buddha. Dit 12 meter hoge Buddhabeeld zit bovenop een klein eilandje. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het complex bestaat verder uit kleinere Buddhabeelden, winkeltjes en eetstalletjes.
Big Buddha tempelcomplex Koh Samui
Loung Pordaeng, de gemummificeerde monnik
Gemummificeerde monnik
Loung Pordaeng is een van de belangrijkste monniken uit de geschiedenis van Koh Samui. Ter ere hiervan is hij na zijn dood gemummificeerd en zit hij in de tempel Wat Khun Aram, in dezelfde meditatiehouding als toen hij stierf.


Magische tuin
Magische beeldentuin Koh Samui


Hoog in de heuvels van Koh Samui ligt de magische tuin bestaande uit een prachtige verzameling van handgemaakte standbeelden gemaakt door de lokale fruitteler Khun Nim Thongsuk, die in 1976 op 77 jarige leeftijd deze tuin aanlegde.Ang Thong National Park


Op 30 kilometer van de westkust van Koh Samui ligt een eilandengroep die samen het Nationaal Park Ang Thong vormen. Zo'n 40 eilandjes vormen een van de grootste natuurparken van Thailand. Van alle eilanden is er slechts één bewoond: Koh Puluay wordt bewoond door 'zeezigeuners' die leven van de visserij.

Idyllische rustige bountystranden, koraalriffen en jungle zorgen voor een enorme aantrekkingskracht. Ook de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio heeft gezorgd voor bekendheid van dit gebied. Het park is zeer geschikt voor zwemmen, snorkelen, duiken en kajakken. Duikers kunnen met name hun hart ophalen bij Koh Wao en Koh Yippon met hun spelonken en tunnels.

Diverse touroperators bieden dagtochten aan naar het gebied. Snorkelen en kajakken zijn meestal bij de prijs inbegrepen.
Ang Thong National Park Koh Samui Thailand

Andre van Luttikhuizen