Valley of Desolation

De Valley of Desolation is onderdeel van het Camdeboo National Park en ligt in de Karoo in de Oostkaap van Zuid-Afrika. De dichtsbijzijnde plaats is Graaff-Reinet, die door de valley wordt omsloten.
De bijzondere rotsformaties, steile kliffen en kolommen van doleriet maken de Valley of Desolation tot een geologisch natuurwonder. Het gebied is het resultaat van vulkanische en eroderende krachten van miljoenen jaren. De prachtige vormen kleuren maginifiek al naar gelang de stand van de zon.

Valley of Desolation

Volg in het park de bordjes 'Valley of Desolation' (zie kaart). Een weg voert je naar boven. Stop onderweg een paar keer om van het uitzicht te genieten, bijvoorbeeld van de Spandaukop. Dit is een markante heuvel die de zuidelijke toegang tot Graaf-Reinet bewaakt.
Parkeer je auto op de parkeerplaats. Vanaf hier start een wandeling van een klein uur door een mooi stukje natuur. Het pad leidt je uiteindelijk naar de Valley of Desolation waarbij je op geweldige vergezichten wordt getrakteerd. Vanaf hier kijk je uit over Graaf Reinet en het omliggende landschap.

                                                         Dolorieten                                    Spandaukop                           Zicht op Graaff-Reinet
Behalve bovengenoemde korte wandeling zijn er ook trekkings van één of meerdere dagen.
Kaart Camdeboo National Park en Valley of Desolation

Andre van Luttikhuizen