De langste swing ter wereld

Wat de Tafelberg is voor Kaapstad is het Moses Mabhidastadion voor Durban, Sinds de WK voetbal van 2010 heeft Durban met dit stadion een nieuwe swing gegeven aan een aantal avontuurlijke attracties. De meest spectaculaire is The Big Swing.
De enorme boog die in de lengte van het stadion is geplaatst heeft een aantal plateaus die dienen ter versteviging van de constructie. Vanaf een van de plateaus is het mogelijk om 's wereld langste swing te maken. In tegenstelling tot een bungeejump, waarbij je duikt, maak je hier een swing in een hangende houding door het stadion. Een echte adrenalineshot attractie. De Big Swing staat in het Guinness Book of Records.
Mocht je de swing te spannend vinden is er de iets minder spectaculaire Adventure Walk. Je loopt met maximaal 9 personen gezekerd aan een lijn onder begeleiding van een instructeur via een van de bogen naar boven. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om te genieten van het uitzicht op o.a.de kustlijn van Durban.


Een comfortabele manier om de top van de boog te bezoeken is met de SkyCar. Deze brengt je in twee minuten naar de top. Hier heb je een fantastisch zicht op de stad en de oceaan.


Meer weten over het Moses Mabhidastadium en de bovenstaande attracties? Surf dan naar de website en lees welke mogelijkheden het stadion nog meer biedt.

Andre van Luttikhuizen