Doorgaan naar hoofdcontent

Oase of Fata Morgana

Door de trillende hitte van de lucht zie ik plots een zandkasteel opdoemen. Ik wrijf in mijn ogen, maar het beeld verdwijnt niet. De luchtspiegeling wordt langzaam werkelijkheid.


Het resort Riu Karamboa doemt op vanuit het glooiende duinlandschap, als een zandkasteel uit een sprookje van 1001 nacht. Gebouwd in de stijl van een Arabisch paleis en in de kleur van het omliggende zand is het resort één met zijn omgeving.


Aangekomen word je vriendelijk ontvangen door het personeel. Na de receptieformaliteiten krijgen we de sleutel en wordt ons verteld waar onze kamer zich bevindt. Een suite op de buitenste vleugel van het resort. Lekker rustig. We zijn net op de kamer of de koffers komen er al aan. Zo snel heb ik het nog niet eerder meegemaakt, zelfs niet in een hotel dat uit één gebouw bestaat.

Het resort is ruim opgezet en bestaat uit diverse vleugels van twee verdiepingen (begane grond en 1e verdieping). Het geheel ligt symmetrisch met centraal de voorzieningen zoals de receptie, winkeltjes, theater, zwembad en de restaurants. De 'open' ruimtes bestaan vooral uit zand omzoomd met agaven. Dichter naar het centrum gaat het zand over in goed onderhouden gras, oleanders en palmbomen. Door dit alles lopen brede paden.


Het enorme zwembad heeft heerlijk warm water, vaste relaxstoeltjes en een zwemmersbar. De ligstoelen in de tuin liggen in paden die in cirkels rond het zwembad liggen. De paden zijn gescheiden door hegjes zodat je niet allemaal op een kluitje ligt.


Het strand is enorm, breed en lang. Voldoende strandstoelen zorgen ervoor dat je heerlijk relaxt met een boekje, tijdschrift, e-reader of ipod de dag kunt doorbrengen. Natuurlijk is er ook genoeg animatie in de vorm van gym op het strand, volleybal, voetbal, aquagym, darts en nog veel meer. Er is zelfs een bescheiden sportschool. De aantrekkingskracht van de zee mag er ook wezen. Hoge golven zorgen voor een heerlijke branding. Check vooraf de kleur van de vlag, want de zee kan erg onstuimig zijn, vooral in onze wintermaanden.


Het resort heeft vier restaurants, waarvan drie themarestaurants. Deze moeten altijd van te voren worden besproken. Doe dit al 's morgens voor 10.00 uur, anders is de kans groot dat er geen plaats meer is. Buda is een Aziatisch restaurant waar o.a. sushi, chinees en indisch eten wordt geserveerd; Barlovento is typisch Kaapverdisch met veel vis; Las Dunas serveert Afrikaanse specialiteiten.'s Avonds is er een entertainment programma met afwissellend dans, zang en musical. Het vaste team zorgt voor een professioneel spektakel met dansen van de Kaapverdisch eilanden of musicals, maar ook onderhoudende  sketches met een knipoog. Daarnaast is er een band die bijvoorbeeld een ode brengt aan ABBA, of liedjes zingt uit de eighties.


Riu Karamboa is een oase in alle opzichten: een resort van alle gemakken voorzien om volledig tot rust te komen en een echt vakantiegevoel te ervaren. Ideaal voor de rustzoeker die toch het gemak van all-inclusive prefereert.

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - januari 2018

Tijdens mijn reis door Brazilië bezocht ik de Foz do Iguacu. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de activiteiten die ik heb ondernomen is met een speedboot op hoge snelheid over de rivier de Iguacu gevaren. Hoogtepunt van deze excursie was een gratis douche onder een van de watervallen.
Nadat we zijn ingestapt en onze poncho's en zwemvesten hebben aangetrokken varen we op hoge snelheid stroomopwaarts. We varen langs diverse watervallen richting Duivelskeel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.
Een eind voor deze waterval buigen we af. Aan het eind ligt een brede waterval. Het linker deel ziet er spectaculair uit. We liggen even stil en kijken naar het met geweld neerstortende water dat een gordijn van water veroorzaakt. De camera's en alle andere elektronica verdwijnen in een waterdichte ton die is vastgegespt aan de bodem. Ik doe de rits van de poncho dicht en trek het …

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 poste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Walking Dinner Amersfoort

Dit jaar was het mijn beurt om met twee collega's het jaarlijkse eindejaars uitje, dat bestaat uit een combinatie van gezellig tafelen met een activiteit te organiseren. We kozen voor een Walking Dinner in onze werkstad Amersfoort. 

Het Walking Dinner bestaat deze avond uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, die elk in een ander restaurant werd geserveerd. Tussen de gerechten door wandelen we in twee groepen, elk onder begeleiding van een gids, door het oude centrum van Amersfoort.
Vanaf ons kantoor lopen we gezamenlijk naar restaurant Dara, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dara is een culinaire ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort waar verrassende kleine gerechten (mezzes) uit verschillende streken worden geserveerd.

De eerste ronde van de wandeling door Amersfoort start om 18 uur. De ene helft van de collega's gaat mee met Femke, de andere helft met Norman. Denk je al veel te weten over Amersfoort dan kom je er met deze gidsen achter dat er no…

Seychellen

In 2001 maakte ik samen met mijn vriendin onder begeleiding van gids Layzar een safaritrip naar Tanzania. Na de overweldigende natuur en wildlife sloten we onze vakantie af op een tropische bestemming: De Seychellen.

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Na een lange busreis van Arusha in Tanzania naar Nairobi vlogen we naar Mahé. Mahé is met Praslin, Silhouette en La Digue een van de bekendste eilanden van de archipel. Het klimaat is warm en vochtig vanwege de ligging op een paar graden van de evenaar.


Mahé De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendi…

Dekselse pannetjes

Op twintig minuten van ons huis ligt in een landelijke omgeving brasserie Kriebelz. Hier hebben mijn vriendin en ik met onze Zwitserse herder afgelopen vrijdagavond het weekend ingeluid.

De brasserie ligt in het centrum van het dorp Terwolde. Je kunt hier terecht voor brunch, tapas, buffetten en het is ook mogelijk om zelf een feest te geven in een van de zalen.Wij gingen voor de Dekselse Pannetjes als hoofdgerecht, een onderscheidende specialiteit van Kriebelz. De Dekselse Pannetjes bestaan uit diverse kleine gerechten, drie per hoofdgerecht opgediend in blauwe pannetjes met deksel, en koekenpannetjes. We kozen voor een combinatie van vega, vis en vlees, omlijst met een voor- en nagerecht. Friet, opgebakken krieltjes en een frisse salade maakten het het gerecht compleet. Zijn de frietjes op dan krijg je van het vriendelijke personeel gewoon een extra portie.