Doorgaan naar hoofdcontent

Oase of Fata Morgana

Door de trillende hitte van de lucht zie ik plots een zandkasteel opdoemen. Ik wrijf in mijn ogen, maar het beeld verdwijnt niet. De luchtspiegeling wordt langzaam werkelijkheid.


Het resort Riu Karamboa doemt op vanuit het glooiende duinlandschap, als een zandkasteel uit een sprookje van 1001 nacht. Gebouwd in de stijl van een Arabisch paleis en in de kleur van het omliggende zand is het resort één met zijn omgeving.


Aangekomen word je vriendelijk ontvangen door het personeel. Na de receptieformaliteiten krijgen we de sleutel en wordt ons verteld waar onze kamer zich bevindt. Een suite op de buitenste vleugel van het resort. Lekker rustig. We zijn net op de kamer of de koffers komen er al aan. Zo snel heb ik het nog niet eerder meegemaakt, zelfs niet in een hotel dat uit één gebouw bestaat.

Het resort is ruim opgezet en bestaat uit diverse vleugels van twee verdiepingen (begane grond en 1e verdieping). Het geheel ligt symmetrisch met centraal de voorzieningen zoals de receptie, winkeltjes, theater, zwembad en de restaurants. De 'open' ruimtes bestaan vooral uit zand omzoomd met agaven. Dichter naar het centrum gaat het zand over in goed onderhouden gras, oleanders en palmbomen. Door dit alles lopen brede paden.


Het enorme zwembad heeft heerlijk warm water, vaste relaxstoeltjes en een zwemmersbar. De ligstoelen in de tuin liggen in paden die in cirkels rond het zwembad liggen. De paden zijn gescheiden door hegjes zodat je niet allemaal op een kluitje ligt.


Het strand is enorm, breed en lang. Voldoende strandstoelen zorgen ervoor dat je heerlijk relaxt met een boekje, tijdschrift, e-reader of ipod de dag kunt doorbrengen. Natuurlijk is er ook genoeg animatie in de vorm van gym op het strand, volleybal, voetbal, aquagym, darts en nog veel meer. Er is zelfs een bescheiden sportschool. De aantrekkingskracht van de zee mag er ook wezen. Hoge golven zorgen voor een heerlijke branding. Check vooraf de kleur van de vlag, want de zee kan erg onstuimig zijn, vooral in onze wintermaanden.


Het resort heeft vier restaurants, waarvan drie themarestaurants. Deze moeten altijd van te voren worden besproken. Doe dit al 's morgens voor 10.00 uur, anders is de kans groot dat er geen plaats meer is. Buda is een Aziatisch restaurant waar o.a. sushi, chinees en indisch eten wordt geserveerd; Barlovento is typisch Kaapverdisch met veel vis; Las Dunas serveert Afrikaanse specialiteiten.'s Avonds is er een entertainment programma met afwissellend dans, zang en musical. Het vaste team zorgt voor een professioneel spektakel met dansen van de Kaapverdisch eilanden of musicals, maar ook onderhoudende  sketches met een knipoog. Daarnaast is er een band die bijvoorbeeld een ode brengt aan ABBA, of liedjes zingt uit de eighties.


Riu Karamboa is een oase in alle opzichten: een resort van alle gemakken voorzien om volledig tot rust te komen en een echt vakantiegevoel te ervaren. Ideaal voor de rustzoeker die toch het gemak van all-inclusive prefereert.

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden is een gezellige stad met grachten, leuke straatjes, terrassen, musea en een rijk verleden. Vanaf het einde van de 16e eeuw tot halverwege de 18e eeuw was Leeuwarden de hofstad van Nederland.


Ken je Margaretha Geertruida Zelle? Vast niet. Mati Hari dan? Waarschijnlijk wel. Deze iconische vrouw is geboren in Leeuwarden en was tijdens haar leven een hype en tegenwoordig een van de meest mytische vrouwen die er bestaan. Het Fries museum heeft een prachtige tentoonstelling over haar. Deze is te zien tot en met 2 april 2018.


In het Fries museum, zelf een modern en markant gebouw. ontdek je ook alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.


De horeca is goed vertegenwoordigd in Leeuwarden. Bij mooi weer zijn de terrassen langs de grachten goed gevuld en heerst er veel geze…

Hong Kong lichtshow

Een van de grootste attracties van Hong Kong is 'The Symphony of Lights', een spectaculaire licht- en geluidsshow die iedere avond rond 20.00 uur de skyline van Hong Kong oplicht. De verlichting van meer dan 40 wolkenkrabbers dansen onder begeleiding van laserstralen op muziek en dompelt Victoria Harbour 15 minuten in een sprookjesachtig decor.

Het spektakel is opgenomen in het Guinness Book of World Records als 's werelds "Grootste Permanente Licht- en Geluidshow". De beste plek om deze grootste lichtshow ter wereld te mee te maken is vanaf de boulevard bij Tsim Sha Tsui op Kowloon.