Bangkok per fiets

Bangkok op een alternatieve en leuke manier beleven is per fiets. Het lijkt misschien gekkenwerk in de drukte die er heerst in het hectische Bangkok, maar achteraf zul je zeggen dat dit de beste en leukste manier is om de stad te beleven, je bent een ervaring rijker. Als Nederlander ben je waarschijnlijk een doorgewinterde fietser, zodat je al na vijf minuten als een ervaren rot door de straten van deze Aziatische miljoenenstad manoevreert.


Je ziet in een korte tijd de vele gezichten van Bangkok. Vooral voor mensen die slechts enkele dagen of zelfs maar één dag in Bangkok verblijven, is dit zeer aan te raden. Je krijgt een goede indruk van Bangkok en je beleeft de stad intenser dan dat je alleen de 'hoogtepunten' bekijkt.
Boek van te voren via internet bij Co van Kessel een trip. Ze hebben behalve diverse fietstochten van een halve of hele dag ook een wandeltocht.
Er is veel variatie: je begint meestal in Chinatown, met de leuke marktjes en smalle weggetjes. Je ziet hier het echte straatleven, een echte belevenis. Je steekt de rivier over en fietst door de volkswijk, langs de oevers van de Klongs naar achteraf tempeltjes en kijk je ogen uit hoe de mensen langs het water wonen. Ervaar de rust en stilte die hier heerst en waan je in een andere wereld van de anders zo drukke metropool die Bangkok is. Op de terugweg rijd je nog langs markstalletjes met groente, fruit en bloemen.
Andre van Luttikhuizen