Italië: Orvieto

Gebouwd op een tufstenen plateau die de stad nauwelijks kan dragen rijst de stad Orvieto op uit het laagland. Ook de vele gangen, kelders en putten die gegraven zijn zijn niet bevordelijk voor de gesteldheid van de stad. Zwaar vervoer is verboden en er mogen alleen minibusjes en personenauto's rijden.

Orvieto, gelegen in Umbrië, heeft een compleet ondergronds grottenstelsel. Elk huis heeft zijn eigen grot met een bijbehorend verhaal. Er worden rondleidingen verzorgd door de Societa Speleotecnica.

Relief op de Dom van Orvieto
Dom van Orvieto
De Dom van Orvieto is de mooiste van Umbrië. De gevel bestaat uit reliëfs en beelden, mozaïeken en pilaren. De Dom is een prachtige mix van architectuur en versiering. De hoofdingang bestaat uit een bronzen deur gemaakt door Greco. Sterattractie is de Madonna di San Briziokapel.


Toro del Moro OrvietoDe Toro del Moro torent hoog boven de stad uit en laat zijn bezoekers genieten van een prachtig uitzicht over Orvieto. De toren heeft een lift die die je tot de 2e verdieping brengt. De rest van de beklimming moet lopend.


Dom van Orvieto (gezien vanaf de Toro del Moro)


Even lunchen? Dat doe je bij Caffè Clandestino aan de Corso CavourAndre van Luttikhuizen