Kaapstad: Houtbaai

Op een halfuur rijden van Kaapstad ligt een prachtige baai met een oorspronkelijke vissers- en jachthaven aan de ene zijde en de majestueuze Chapman’s Peak aan de andere zijde, met daartussen een prachtig halfrond strand met lage duinen en het stadje direct daarachter. Dat is Houbaai in een notedop.


Houtbaai
De haven is het hart van Houtbaai. Hier komen de vissersboten hun waar uitladen. Slenter over het haventerrein en geniet van vis die de restaurants aanbieden. De gerookte snoek is een aanrader, maar ook de garnalen zijn niet te versmaden. Ook voor de souvenirsjagers zijn er diverse winkeltjes met Afrikaanse curiosa.

Houtbaai

Voor een stukje historie kun je het Hout Bay Museum bezoeken.

Houtbaai

De Sunday Craft Market is een kleurrijke markt waar diverse kleren, kunst en handwerk wordt verhandeld. Kinderen kunnen er ponyrijden. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.


Houtbaai huisvest het grootste vogelpark van Afrika met meer dan 3000 vogels en kleine dieren.
Breng een bezoek aan Duiker eiland waar duizenden zeehonden je vermaken met hun kunsten.


Voor wandelaars zijn de bergen rondom Houtbaai een waar paradijs. Tevens is Houtbaai de start van Chapmans Peak drive en ligt het dorpje op de route van een rondje Kaap. Het is een halfuur rijden naar de punt van het schiereiland Kaap de Goede Hoop. Andre van Luttikhuizen