Canada: Niagara watervallen

De Niagara watervallen liggen op de grens van Canada en Amerika. Je kunt van de Canadese kant naar de Amerikaanse kant oversteken via de Rainbow Bridge. De watervallen lopen tussen het Ontariomeer en het Eriemeer.
De Niagara watervallen bestaan uit drie watervallen: de American Falls die aan de Amerikaanse kant van de Niagara ligt, de Horseshoe Falls aan de Canadese kant en de Bridal Veil Falls. Deze laatste waterval is vernoemd naar de plaats waar volgens de legende een Indiaanse terechtkwam nadat ze werd geofferd aan de watervallen.

Maid of the Mist - Niagara Falls

Niet het verval van de watervallen maakt het tot een spektakel maar wel de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert. Vanaf de Amerikaanse kant kun je tot aan de rand van het water komen en als je wilt, het water aanraken. Vanaf de Canadese kant kun je niet alleen de American Falls maar ook de Horseshoefalls bewonderen.
De Horseshoe Falls, ook bekend als Canadian Falls, is het bekendste deel van de Niagarawatervallen. Ongeveer 90% van het water van de rivier de Niagara stroomt over de Horseshoe Falls, terwijl ongeveer 10% over de American Falls stroomt. De naam 'hoefijzerwaterval' komt van de halfronde vorm die deze waterval heeft.
De Maid of the Mist is een boot die je tot vlak onder de waterval brengt. Horen en zien vergaat je. Het lawaai van het kolkende water en de constante regen die ontstaat, staan garant voor een portie adrenaline. Ook is het mogelijk de Horshoe Falls aan de achterkant te bewonderen. Bij beide attracties krijg je een poncho, en geloof mij, als je enigszins droog wilt blijven, trek hem dan aan.


Skylon tower - Niagara

De Amerikaanse waaghals Nik Wallenda heeft toestemming gekregen om in de zomer van 2012 koorddansend de Niagarawatervallen over te steken.

Het centrum van Niagara is een pretpark met allerlei kermisattracties. Hier bevindt zich ook de Skylon toren. Via een lift aan de buitenzijde wordt je omhoog gevoerd naar de top. Onderweg kun je al genieten van de omgeving. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de watervallen.


Andre van Luttikhuizen