Mexico: Tulum

De relatief kleine maar overzichtelijke stad Tulum ligt op een half uur rijden van Playa del Carmen op het schiereiland Yacatan in de provincie Quintana Roo. 

Tempel van de fresco's
Tempel van de wind
Hoewel Tulum niet heel indrukwekkend qua bouw is, ligt het spectaculair op een 15 meter hoge klif met uitzicht over de Caribische zee aan de Riviera Maya. Een pareltje voor fotografen. De muur rond de stad, die gewijd is aan de planeet Venus, heeft een defensief karakter. De stad was een belangrijke haven- en handelsstad.De belangrijkste gebouwen zijn El Castillo, de tempel van de afdalende goden, de tempel van de wind en de tempel van de fresco's.
De archeologische site is vanaf de parkeerplaats, na de nodige souvenirswinkels, bereikbaar via een pad van ongeveer 750m. Als je geen zin hebt om te lopen kun je tegen een kleine vergoeding gebruik maken van een toeristisch treintje. Een bezichtiging aan Tulum kan mooi gecombineerd worden met een bezoek aan het mooie, idyllische strand, dat via een trap bereikbaar is. Zorg dat je er vroeg bent, want Tulum is populair.
El Castillo

Andre van Luttikhuizen