Doorgaan naar hoofdcontent

Rotterdam: Manhattan aan de Maas

Rotterdam is een dynamische wereldstad aan het water. Rotterdam staat internationaal bekend als een van de grootste havens van de wereld. Dat het water en de havens altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld is zichtbaar aan de vele oude binnenhavens, brede kades en monumentale pakhuizen.
Rotterdam is een metropool die zich in hoog tempo blijft ontwikkelen en daarom ook de modernste stad van Nederland is. Je vindt hier architectuur, kunst, cultuur en design, winkels, attracties, festivals, restaurants en parken.

kop van Zuid met de Erasmusbrug


Waterfront
De oude haven is onderdeel van het Waterfront, dat bestaat uit vele binnenstadhavens zoals het Haringvliet, de Wijnhaven en de Leuvehaven. Vanaf de terrassen heb je een mooi uitzicht op de oude schepen. Een opvallende verschijning zijn de kubuswoningen (Blaakse Bos) van architect Piet Blom. Hier ligt ook de Willemsbrug. Een ander deel van het Waterfront is de Boompjeskade, een groene wandelpromenade met lindebomen.

Blaakse Bos Rotterdam

Hotel New York Rotterdam
Kop van Zuid
Vroeger vond je hier zwoegende havanarbeiders en afscheidnemende emigranten, nu is het een modern uitgaansgebied met theater, cafés en restaurants. Een van de hotels is hotel New York. Dit voormalige directiegebouw van de Holland-Amerikalijn heeft ook een goed en gezellig restaurant met een uitgebreide oesterbar.
Erasmusbrug Rotterdam
De Kop van Zuid wordt gekenmerkt door oude gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen. De Erasmusbrug, uitgegroeid tot het icoon van de stad, verbindt het centrum met de Kop van Zuid. De Maastoren is met 165m het hoogste gebouw van Nederland.Delfshaven
Het historische Delfshaven is een pittoresk deel van Rotterdam. Het gebied hoorde ooit bij Delft. De Pelgrimsvaderskerk herinnert aan de gevluchte puriteinen die na hun verblijf in Delfshaven naar Amerika trokken en New England stichtten. Delfshaven vormde tevens een belangrijke plek voor de VOC. Nu is het een heerlijke plek om te dwalen langs de grachten met de historische panden en binnenplaatsen. Er bevinden zich gezellige winkeltjes, distilleerderijen en ateliers.

Delfshaven Rotterdam
Delfshaven Rotterdam
Euromast
De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland. De toren is in 1960 gebouwd vanwege de Floriade. Op 100 meter heb je een panoramisch uitzicht. De Euroscoop, een roterende lift, brengt je naar 185 meter.
Slapen kun je er ook. Op 100 meter bevinden zich twee suites, de Heaven & Stars. Beloning: je eigen hoogstgelegen balkon exclusief voor jou.

Rotterdam aan de Maas

Er zijn nog vele andere bezienswaardigheden en attracties:
Walk of Fame Rotterdam

  • Beurstraverse (Koopgoot): winkelpromenade, onder straatniveau, loopt onder de Coolsingel.
  • Nederlands fotomuseum
  • De Kuip: stadion van Feijenoord waar ook concerten en rondleidingen plaatsvinden.
  • Diergaarde Blijdorp: bekend om zijn Oceanium.
  • Ahoy: een van de grootste overdekte evenementshallen van Nederland.
  • Haventour: Spido biedt rondvaarten door de wateren rondom Rotterdam. Met beeld en geluid wordt je geïnformeerd over de vaarroute en de bezienswaardigheden.
  • Walk of Fame: Rotterdam heeft zijn eigen Walk of Fame met hand- en voetafdrukken van bekende artiesten, acteurs en sporters uit Nederland maar ook daarbuiten.

Koopgoot Rotterdam

Meest gelezen

Volvo Ocean Race naar Nederland

De Volvo Ocean Race heeft een primeur.  De langste en zwaarste zeilrace finisht in juni 2018 namelijk voor het eerst in Nederland. Onze hofstad Den Haag is gastheer van de finish van dit grote zeilevenement.

De race is op 21 oktober 2017 gestart in Alicante en eindigt via o.a. Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong en Gothenburg in de haven van Scheveningen. 
Ter promotie van Den Haag reist er een enorme varende klomp achter de zeilers aan. Deze 'wooden shoe' vereist helpende handjes om de promotie een succes te maken. Kaapstad, die van van 24 november t/m 11 december de zeilers ontvangt, is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen, promoten en afbouwen van de klompboot tijdens de Volvo Ocean Race in Kaapstad.


Wil je helpen en ben je in de periode tussen 24 november en 11 december 2017 in Kaapstad? Wie wil dat nu niet :-). Geef je dan op via de Facebookpagina van het Kaapstad Magazine. Succes!
Lees hier meer over de finish in Den Haag


Tanzania: Serengeti

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildpark ter wereld. Serengeti betekent eindeloze vlakte.
Naast de Big Five (nijlpaard, leeuw, neushoorn, luipaard en olifant) leven hier nog 30 verschillende diersoorten (totaal 3 miljoen dieren) op de eindeloze savannes. De neushoorn is het enige dier van de Big Five die je zou kunnen missen, omdat deze erg zeldzaam is. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Serengeti. Er zijn ruim 500 soorten vogels.

Een van de grote trekpleisters is de Grote Trek. Meer dan een miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's trekken de grote vlaktes over van De Maasai Mara in Kenia tot in de Serengeti in Tanzania. De migratie hangt af van de regentijd, die jaarlijks kan verschillen. De totale lengte van de optocht kan wel 50 km bedragen. Natuurlijk volgen de roofdieren deze optocht op gepaste afstand en doen ze zich te goed aan de zwakke en zieke dieren.


Tijdens de migratie worden een paar rivieren overgestoken. Er vallen dan ook…

Geloof het of niet

Religie, godsdienst, geloofsovertuiging, filosofie en spiritualiteit. Veel begrippen voor een levenswijze of geloof. Of hebben ze toch allemaal een aparte betekenis? Internet geeft hierover geen eenduidige oplossing. Ik houd het maar op 'ergens in geloven' en heb de meest opvallende, die ik tijdens mijn reizen ben tegengekomen hieronder beschreven.

In zuid Vietnam ligt de kleurrijke tempel van de Cao Dai. Hier praktiseert men de ideale godsdienst bestaande uit een mix van het beste uit vele andere bestaande religies. Een bezoek aan de tempel en het meemaken van een dienst, waarin 'Het Oog' wordt aanbeden, is indrukwekkend. Meer weten over de Cao Dai klik hier.
Biddende families zitten in een kerk te bidden tussen duizenden kaarsjes die verspreid over de met dennennaalden bezaaide vloer liggen. Ze verdrijven boze geesten door te boeren na het drinken van veel cola. De boze geesten nemen bezit van de kippen, die vervolgens de nek worden omgedraaid. Zo verdwijnt de boze …

Kaapverdië

Nadat God de Aarde had geschapen, schudde Hij zijn handen schoon. De kruimels die daarbij vrijkwamen, vielen als parels in de Atlantische Oceaan. Dit laatste kunststukje van God was volgens de legende Kaapverdië.

Kaapverdië, of de Kaapverdische eilanden, is een eilandengroep die bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De hoofdstad is Praia. De naam komt uit het Portugees: Cabo Verde dat Groene Kaap betekent. Tot 1975 was het een kolonie van Portugal. Gemengd met Creoolse invloeden is hier een mix van Portugese stijl en Afrikaanse charme ontstaan. Kaapverdië behoort tot het exclusieve clubje landen dat voor het grootste gedeelte nog in oorspronkelijke staat zijn.

Kaapverdië ligt 450 kilometer ten westen van Senegal in de de Atlantische Oceaan. De eilanden, die tezamen een hoefijzer vormen, bestaan uit bovenwindse (Barlavento) en benedenwindse  (Sotavento) eilanden.
Het land van de eeuwige zomer kent nauwelijks regen. De zon staat elke dag loodrecht aan de strakblauwe …

Italië: Umbrië

Umbrië is een regio midden in Italië en wordt ook wel het groene hart genoemd. Schilderachtige dorpjes, kastelen en kloosters liggen verspreid over de vlaktes en glooiende heuvels. Ongerepte natuur, kunst en architectuur, de beroemde keuken en de vele festivals maken Umbrië uniek. Umbrië is verdeeld in noordelijk en zuidelijk deel.

Noord Umbrië
De toeristische steden in het noorden zijn Gubbio met zijn Palazzo dei Consoli, de hoofdstad Perugia met zijn Palazzo dei Priori en de Galleria Nazionale dell'Umbria en Assisi met de San Francesco Basiliek. Daarnaast heeft het twee mooie parken: die van Monte Cucco en van Monte Subasio.
Wie vanuit het westen Umbrië binnenrijdt zal als eerste kennsimaken met het Trasimeense meer. De leukste plaatsjes rond het meer zijn Passignano en Castiglione. In het meer liggen twee eilanden: Polvese en Maggiore.Zuid Umbrië
Zuid Umbrië is bergachtig met de topper Monti Sibillini. Veel water ook met als hoogtepunt de Cascata della Marmore watervallen. De be…

Hong Kong lichtshow

Een van de grootste attracties van Hong Kong is 'The Symphony of Lights', een spectaculaire licht- en geluidsshow die iedere avond rond 20.00 uur de skyline van Hong Kong oplicht. De verlichting van meer dan 40 wolkenkrabbers dansen onder begeleiding van laserstralen op muziek en dompelt Victoria Harbour 15 minuten in een sprookjesachtig decor.

Het spektakel is opgenomen in het Guinness Book of World Records als 's werelds "Grootste Permanente Licht- en Geluidshow". De beste plek om deze grootste lichtshow ter wereld te mee te maken is vanaf de boulevard bij Tsim Sha Tsui op Kowloon.