Spanje: Trujillo

Trujillo is een kleine plaats, die je een bezoek kunt brengen als je van Toledo richting Portugal rijdt. Het is een mooie lunchstop op weg naar bijvoorbeeld Caceres. Behalve de 8000 inwoners wonen er een groot deel van het jaar ook ooievaars, zoals in elke plaats in Extremadura, de provincie die zijn naam eer aan doet.

Trujilo Spanje

Trujillo heeft een mooi groot centraal plein (Plaza Mayor) en huizen en paleizen die niet zouden misstaan in een wereldstad. Maar waar Trujillo echt bekend om is zijn haar Conquistadores: avonturiers die in de 16e eeuw de stoute schoenen aantrokken en vertrokken naar Zuid-Amerika om zilver te verzamelen. Ze zaaiden dood en verderf en keerden terug als rijk man en bouwden paleizen.

Trujilo Spanje

Francisco Pizarro is de beroemdste conquistador. Hij veroverde Peru en staat prominent op het Plaza Mayor voor de San Martinkerk. Franciso was verwant aan Hernán Cortés de Monroy Pizarro Altamirano, die met een aantal vrienden en familieleden Mexico veroverden. Oorspronkelijk was het deze Pizarro die model stond voor het standbeeld. Orellana ondekte de Amazone en Nufrio de Chavez had een belangrijke rol bij de ontdekking van Paraguay en Bolivia.
Op het plein staan verder diverse paleisjes van conquistadores. Loop de trap op naast de kerk en ontdek ook de bovenstad.

Trujilo Spanje


Andre van Luttikhuizen