2011: een turbulent jaar voor Alfa Romeo

GT
2011 was spannend voor Alfa Romeo. Na de introductie van de MiTo in 2008, die de nieuwe weg van Alfa Romeo inluidde, was de opvolger van de 147 in 2010 een feit. De Giulietta greep net naast de titel 'Auto van het jaar' ten faveure van een elektrische auto.
De Giulietta scoort erg goed. Er zijn nu diverse motorvarianten, waarvan de 1.4 TB Veloce, QV met 235 PK en de Savali eruit springen.

Spider
Alfa stopte met de productie van de GT, Spider en Brera. Echter kwam de GT terug met een speciale uitgave.
Daarnaast kwamen vanwege het 100-jarig bestaan een aantal Centenario modellen uit: de Mito en 159.

Geruchten over overnames, waarvan Volkswagen het meest in het nieuws was, zijn door de grote baas Marchionne steeds ontkend. Het laatste nieuws hierover is dat Alfa Romeo niet wordt verkocht.Er duiken steeds meer concepten en spionagefoto's op over nieuwe modellen. Belangrijkste nieuws daarbij is dat de nieuwe Alfa's op net Cryslerplatform zullen worden gebouwd. Crysler is overgenomen door FIAT. Via Crysler wil FIAT definitief voet aan wal zetten in de VS. En waarmee kun je dat beter doen dan met sportieve Alfa's.

De eerstvolgende Alfa zal de Giulia zijn. Deze staat voor 2012 gepland. Sinds 2003 zijn er al verhalen en foto's van een SUV, ooit Kamal geheten. Ook deze gaat in 2012 het levenslicht zien en waarschijnlijk het eerst in de VS. De bedoeling is dat er twee versies komen, een compacte en een grote broer. En er gaan verhalen de ronde over een nieuwe Spider. Zou hij 4C gaan heten?
De Giulia was bedoeld om zowel de 159 als de 166 te vervangen. Nu doemen er toch geruchten op van een echte 166 opvolger.


Alfa Romeo was goed vertegenwoordigd op het 'Concours d' Elegance' in Apeldoorn. De 8C Spider en Competizione stonden o.a. te schitteren in de zon. Maar ook de oude klassieke modellen waren prachtig.

Andre van Luttikhuizen