Brazilië: Buzios

Na een lange reis door Brazilië is het heerlijk relaxen in Buzios. Buzios ligt op een schilderachtig schiereiland op ongeveer 180 km ten noordoosten van de stad Rio de Janeiro. De officiële naam van de stad is ARMAÇAO van Buzios. Buzios is een van de mooiste recreatiegebieden van Brazilië. Het wordt ook wel het St. Tropez van Brazilië genoemd. Brigitte Bardot zette Buzios op de kaart, doordat ze een frequente bezoekster was. Buzios telt 23 stranden met wit zand. Vele liggen in mooie baaien met kristal zuiver water.
Buzios

Buzios is een ideale plaats om te zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen, vissen, zonnen of te surfen. Het meest populaire surfstrand is Brava Beach; voor zonnen ga je naar het strand van Joao Fernando. Buzios is zeer in trek bij Argentijnen en het is een populaire bestemming van cruiseschepen.
Ontdek het schiereiland met een Buggy, die je overal kunt huren en waarmee je alleen op het schiereiland mag rijden. Geniet van de bochtige wegen langs de vele inhammen met verborgen strandjes, vergezichten, leuke haventjes en restaurants.

Buzios

Andre van Luttikhuizen