Kaapstad: Tafelberg

De Tafelberg, die deel uit maakt van het Nationaal Park Tafelberg, is het herkenningspunt van Kaapstad. Vaak is de top van de Tafelberg gehuld in een wolk. Deze wolk, die als een waterval over de berg hangt, is algemeen bekend als tafelkleed.

Tafelberg vanaf Blouberg strand

Er zijn diverse manieren om op de berg op en af te komen, o.a. wandelend, maar de makkelijkste manier is echter met de kabelbaan.
Sinds 1997 beschikt de Tafelberg over supercabines, die in tien minuten 64 passagiers naar de top brengt terwijl ze kunnen genieten van een volledig 360 graden uitzicht over Kaapstad en omgeving. De cabine draait nl. om zijn eigen as. In één uur betekent het dat 840 toeristen de berg kunnen bezoeken.

Tafelberg Kaapstad
Sinds 2011 behoort de Tafelberg tot één van de 'New seven Wonders of Nature' en staat hij in  het illustere rijtje met o.a. het Amazone regenwoud, Halong Bay en de Iguazu Falls.

Een bezoek aan de berg hangt af van de gesteldheid van het weer. Als het te hard waait, gaat de kabelbaan niet naar boven. Als het 's ochtends helder is, ga dan direct naar boven, want het weer kan soms plotseling omslaan en je bezoekje, die je in de middag had gepland, valt daarmee in het water.
Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over Kaapstad, Robbeneiland en nog veel meer. Je kunt wandelingen maken en je ontmoet zeker het Kaapse klipdassie.


Andre van Luttikhuizen