Kaapstad: Stadswandeling

Kaapstad is een compacte stad en daardoor zeer geschikt om per voet te verkennen. Om de stad te verkennen kun je de volgende stadswandeling doen:
begin in Kloof Street ter hoogte van Rheede straat. Start met een lekkere kop koffie bij Vida e Caffé. Dit is de plek waar modellen, studenten en creatieve mensen vertoeven. Hier zitten o.a. de televisiestudio's. Loop verder Kloof Street af, steek de weg over en ga Long Street in. Op de hoek vind je de Baths. In Long Street wisselen cafes, antiekzaken, kledingwinkels, souvenirwinkels en boekhandels elkaar af. Zowel overdag als 's avonds is het hier druk, want ook vind je hier restaurants en veel uitgaansleven.
Ga bij het kruispunt van de Wale Street linksaf. Steek Loop Street, Bree Street en Buitengragt over. Je komt nu in de wijk Bo Kaap, vanouds de moslimwijk. Kleurrijk en een wereldje op zich. Je vind hier o.a. het BoKaap museum. Ga voor een snack naar Rose's Corner Cafe.

Bo Kaap Kaapstad

Sla iets verder rechtsaf Chiappini Street in, zonder meer het mooiste straatje hier. Ga naar 3 blokken rechtsaf Longmarket Street in, ga een blok naar beneden en sla linksaf Rose Street in. Om de hoek van Shortmarket Street zit Streetwires, een fabriekje waar ze van alles maken van kralen. Op de eerste verdieping vind je de winkel. Mocht je iets willen kopen, koop het dan hier.
Loop terug naar boven en sla rechtsaf Chiappini Street in. Sla linksaf bij Strand en steek over en volg het bordje van Cape Quarter. Loop door o.a. Loader Street, Smids Street en Waterkant Street en ga onder het poortje naar Cape Quarter (naast het winkeltje van Africa Nova). Hier vind je gerestaureerde pakhuizen, die nu bestaan uit restaurants en kantoren. Je kunt hier lunchen en dineren in o.a. Tank (sushi) en Andiamo (Italiaans).
Loop via de Waterkantstreet richting centrum tot je op Long Street bent. Ga rechtsaf en bij Shortmarket Street linksaf, Burgstraat rechtsaf. Je komt nu op Green Market. Hier kun je souvenirs inslaan. Eet een gezond broodje bij Kauai.
Volg de Burg Street richting de Tafelberg en sla bij de Wale Street linksaf. Aan het eind oversteken en steek vervolgens dwars door de Companies Garden, de groene long van Kaapstad. Hier zetelt ook de regering van Zuid-Afrika. In het Tuinhuys verblijft de president als hij in Kaapstad is. Steek bij de uitgang de straat over en ga even binnen kijken bij het Mount Nelson hotel. Je kunt hier een High Tea gebruiken met heerlijke gebakjes. Hier eindigt ook de wandeling.

Andre van Luttikhuizen