Costa Rica

Costa Rica, gelegen in Midden-Amerika, staat bekend om haar eco toerisme, doet veel aan natuurbescherming en is een land voor natuurliefhebbers en avonturiers. Costa Rica betekent rijke kust. Ingeklemd tussen twee oceanen vind je aan beide zijden van het land bounty stranden. Aan de Pacific bepalen latino's de sfeer terwijl aan de oostkust een typisch Afro-Caribische sfeer heerst, meegenomen door de afstammelingen van de Jamaicanen.


Costa Rica bestaat voor een kwart uit beschermde natuur. Er zijn vele ongerepte natuurparken:
Corcovado, in het zuidwesten, is het enige park aan de Pacifische kust. Met een beetje geluk spot je de poema of jaguar. Manuel Antonio is het kleinste nationale park. Hier kun je in korte tijd veel zien. Zeker tref je hier de luiaard en de leguaan.
Aan de oostkust ligt een groot moerasgebied dat luistert naar de naam Tortuguero. Hier vind je veel vogels, schildpadden die hier hun eieren leggen, en krokodillen. Het nevelwoud van Monteverde ligt in het binnenland. Ook de nationale parken van de diverse vulkanen zijn een bezoekje waard. De bekendste zijn de actieve Arénal, de 'groene' Irazu, van waar je met helder weer beide oceanen kunt zien, en de Poas.
Costa Rica is een stabiel en redelijk rijk land. Naast de prachtige stranden, nevelwouden, regenwouden en vulkanen kun je er enorm veel activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, canopy, zwemmen in warmwaterbronnen en het maken van natuurtrekkings. Tevens heeft Costa Rica een gevarieerd wildlife, zoals leguanen, luiaards, diverse apensoorten, bijzondere kikkers en is het een paradijs voor vogelspotters. En de koffie is een van de beste van de wereld. Wel eens van Tico's gehoord? Zo noemen de bewoners van Costa Rica zichzelf.
Een groot voordeel van dit relatief kleine land is dat je eigenlijk nooit ver hoeft te reizen voor je volgende bestemming.

Cano Negro | TortugueroVulkanen

Andre van Luttikhuizen