Bali: Ubud

Ubud is een plaats in het centrum vanhet eiland Bali en wordt beschouwd als cultureel centrum van dit eiland. Ubud heeft veel winkeltjes, cafés, hotels en restaurants (Nomads, Dirty Duck).

Pura (tempel) Taman Saraswati

Bezienswaardigheden zijn o.a het Puri Saren Agung paleis (hier treden Balinese dansgroepen op), het Apenwoud en de markt. Een wandeling door de omliggende rijstvelden in zeker aan te bevelen. Zie de route hieronder.

Start vanaf de Jalang Raya Ubud (hoofdstraat) en loop de Jalang Kajeng in. De weg wordt steeds smaller, gaat omhoog en wordt onverhard. Je loopt nu op de stippellijn (zie kaart) en uiteindelijk loop je over de smalle paadjes in de rijstvelden. Overal zie je mensen aan het werk in de velden. Wanneer je denkt dat het pad ophoudt, loop dan verder over het stenen pad langs de beekjes. Er volgt een klein bruggetje en vandaar pak je een smal pad naar links. Na 50 meter staat er een kiosk met water en cola. Een oude oma helpt je vriendelijk. Vandaar volg je het pad richting Sari Organik. Hier kun je goed lunchen en je hebt een fantastisch uitzicht op de omringende rijstvelden. Veel wat op de kaart staat komt uit eigen tuin. Vervolg het pad verder totdat je weer op de Jalang Raya Ubud komt.

Andre van Luttikhuizen