Maleisië: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en heeft een diversiteit aan wijken: Chinatown, Little India en de moderne en vooral hoge gebouwen die sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw de skyline bepalen. Voorbeeld hiervan zijn zijn de Petronas Towers.

Shopping Kuala Lumpur

Chinatown is overdag de place to be en dan vooral Petaling street. Hier zijn veel marktjes.
Het centrum van Kuala Lumpur wordt ook wel de Golden Triangle genoemd. Hier ligt ook Bukit Bintang. Bukit Bintang (ook wel Bintang Walk genoemd) is één lange straat met shopping malls, restaurantjes, barretjes en kleine winkeltjes. Het is er bijna 24 uur per dag sfeervol en gezellig. In de avond is het een plek waar de locale bevolking aan het winkelen is. Bintang Walk ligt eigenlijk tussen BB Plaza en Starhill Gallery in.
Voor het koloniale verleden kun je een wandeling maken rondom het Merdekaplein.

Merdekaplein Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een drukke stad. Als je bijv. door Chinatown loopt is het een drukte van belang, vooral nabij Petaling street. Wil je toch even de drukte ontlopen en een rustig plekje zoeken voor bijvoorbeeld een lunch, probeer dan eens de Old China Cafe, een uiterst sfeervol restaurant in Chinatown dat Peranakan (ook Nyonya genoemd) cuisine serveert. Dit is een combinatie van kookstijlen uit Maleisië en China. Deze worden gekenmerkt door zoete, zure, hete en scherpe smaken.


Petronas Twin Towers KL
Eten op straat in KL
Voor 's avonds eten op straat ga je naar Jalan Alor. Vroeger was hier het red light district. Het is hier een gezellige drukte. Het lijkt primitief, maar je kunt hier goed eten voor weinig.
Voor uitzicht over de stad kun je naar de Petronas Towers. Ga vroeg in de ochtend, want er worden maar 1200 mensen per dag toegelaten. Je gaat met de lift naar de brug tussen de twee torens, op de 42e verdieping. De KL tower brengt je nog hoger, omdat je hier helemaal naar boven gaat, tot bijna 421m. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de Twin Towers.
Het openbaar vervoer is prima geregeld. Er zijn bovengrondse metrolijnen, een magneet metro en een monorail.
Bezienswaardigeheden net buiten KL zijn de Batu Caves, de Shah Alam moskee, de tinfabrieken en het Formule 1 circuit van Sepang.

Overnachten kan in het Swiss Garden Hotel of het Crowne Plaza HotelAndre van Luttikhuizen