Maleisië: Feng Shui

Ben je van plan om naar Maleisië te gaan en een bezoek te brengen aan Penang, dan is een bezoek of overnachting in het Cheong Fatt Tze Mansion een must. De mystieke sfeer maakt dit een bijzonder hotel. De Cheong Fatt Tze Mansion is een indigoblauwe villa, opgetrokken in Chinese bouwstijl. Het is in 1889 gebouwd door een Chinese immigrant (Cheong Fatt Tze). Hij vertrok als arme man uit China en werkte zich op tot één van de belangrijkste zakenmannen in Azië.

Cheong Fatt Tze Mansion - Penang

Cheong Fatt Tze Mansion - Penang
De prachtig versierde officiële ontvangstruimten, slaapkamers en bibliotheken zijn met elkaar verbonden door een doolhof van tuintjes en binnenplaatsjes met ronde keien. Er is veel (Chinese) symboliek verwerkt in het huis. Zo vormen de Louvre-ramen een yin yang teken.
De mansion is ingericht volgens feng shui: gebouwd op een helling (hoogteverschil in huis), omgeven door water (aan een kant ligt de zee) en bergen (aan de achterkant ligt Penang Hill). De mansion is door de Internationale Feng Shui Association uitgeroepen tot perfect feng shui-huis.
De kamers liggen aan de buitenring van de mansion.
Het huis is winnaar van de Unesco’s Asia Pacific Heritage 2000 Award for Conservation.


Rondleidingen van 1 uur: om 11.00 uur en om 15.00 uur
De prijs is slechts EUR 2,50. Voor gasten is de rondleiding gratis. Je mag geen foto's maken tijdens de tour, maar als je gast bent, mag je buiten deze uren zoveel foto's maken als je wilt.

Andre van Luttikhuizen