Thailand: de eilanden

Thailand heeft vele eilanden, bewoond en onbewoond. De een is nog vaak idyllischer dan de ander.
Koh Chang is een groen tropisch eiland aan de oostkant van Thailand, net voor voor de kust van Cambodja. Het wordt ook wel het olifanteneiland genoemd. Het is hier nog relatief rustig met toeristen, maar wel in opkomst.
Hiken, boottochten en snorkelen zijn de activiteiten die je kunt ondernemen.

Koh Samui is het eiland van de kokosnootbomen en na Phuket en Koh Chang het grootste eiland van Thailand. Het eiland ligt ten zuiden van Bangkok en ten oosten van het zuidelijke vasteland.

De belangrijkste stranden zijn Chaweng, Maenam en Lamai.
Andere eilanden rondom Koh Samui zijn Koh Tao en Koh Phangan (bekend vanwege de full moon party's). Aan te raden is een (snorkel)uitstapje te maken naar het Angthong National Marine Park.
Maya Bay
Koh Phi Phi Lei is een pradijselijk onbewoond eiland in de Andaman zee bij Thailand. 's Morgens gaan er diverse excursies naar hetzelfde plekje: Maya Bay. Deze baai is bijna omsloten door hoge rotsen. Als je de baai binnenvaart krijg je een wow gevoel: de schoonheid van het eiland, het witte strand en het blauwgroene water. Om optimaal te genieten zorg je ervoor om zo vroeg mogelijk hier aan te komen. Betaal iets meer en neem een snelle speedboot ipv de overvolle langzame schoeners. Vanaf 11 uur begint het echt druk te worden. Dan kun je beter verder gaan naar bijv. Koh Phi Phi Don. Hier kun je goed lunchen. Dit eiland loopt vanuit het midden in halve manen uiteen. Het smalle strand in het midden verbindt beide delen van het eiland. En als je vast in de mood wilt komen huur dan de film 'The Beach' met Leonardo di Caprio. Een groot deel van de film speelt zich hier af.

Behalve de Phi Phi eilanden liggen hier nog meer idyllische eilanden. De bekendste zijn Phuket (erg toeristisch en duur) en de diverse eilandjes bij Krabi met als bekendste James Bondeiland. Daarnaast vind je er ook drijvende dorpjes. Koh Lanta is langzaam in opkomst.

Andre van Luttikhuizen