Namibië

Miljoenen jaren oud, maar nog steeds onaangetast. Namibië is een land van uitersten. Op een dag kun je 's ochtends bij 50 graden in de woestijn lopen terwijl je 's middags aan de kust in de mist loopt bij 15 graden. Namibië is ook een land van tegenstellingen. Leeg wat betreft bevolking, vol met natuurschoon. In een afgelegen woestijndorpje kun je Milchkaffee met Sachertorte krijgen, een overblijfsel uit het koloniale Duitse verleden.

Duin 45 - namibië

In Namibië ligt de oudste woestijn van ter wereld, de 55 miljoen jaar oude Namib, waar plooien zand eeuwig in beweging zijn tussen de Atlantische kust en de Kalahari woestijn. De duinen van de Sossusvlei behoren tot de hoogste van de wereld, ruim honderd meter hoog en kilometers lang. Dit fascinerende land van woestijnen, enorme duinlandschappen, bijzondere flora en canyons herbergt ook een van de grootste wildparken van Afrika: Etosha.
Je kunt prima reizen in Namibië. Ga wel met 4x4 op pad, want de wegen zijn vaak onverhard, neem minstens twee reservebanden mee, extra benzine en tank altijd vol bij elk tankstation dat je tegenkomt. Je weet nl. nooit of het volgende station nog brandstof heeft.

Ai AisDuin 45 | Duitse lekkernijEtoshaFishriver Canyon | Solitaire

Andre van Luttikhuizen